LIGE NU:

Studerende hjælper med at udvikle fremtidens Aalborg Øst

Projektet skal være med til ændre billedet af Aalborg Øst.

Himmerland Boligforening fik tirsdag inspiration til, hvordan der kan skabes mere liv i Aalborg Øst, der tidligere kæmpede med et dårligt ry.

I Aalborg Universitets bygning CREATE på havnefronten i Aalborg præsenterede 11 grupper studerende fra forskellige studier deres projekter for et dommerpanel. Det er bud på, hvordan man kan gøre bydelen endnu mere attraktiv.

- Vi har for eksempel en stor tom parkeringsplads her. Der vil vi etablere en skatepark og en plads til at spille fodbold, siger Lise Nørgaard fra Urban Planning and Management-uddannelsen.

Hun peger på en stor planche med tegninger og tekst, og umiddelbart efter præsenter Seppe Moerman gruppens forslag for dommerpanelet. Her sidder blandt andre direktøren for Himmerland Boligforening, Ole Nielsen.

- Vi er glade for bydelen, men det er også rart, når der kommer nogen udefra med friske øjne og kigger på, hvad vi kan gøre bedre, siger Ole Nielsen.

Boligforeningen er igang med flere byfornyelsesprojekter, og direktøren mener, at Aalborg Øst for længst er sluppet af med sit lidt blakkede ry.

- Det er kun os, der har boet her meget længe, der kan huske det. Vi har smugkigget lidt i de studerendes projekter, og de beskriver Aalborg Øst som en spirrende bydel, siger Ole Nielsen.

Om de studerendes mange ideer bliver omsat til noget konkret er endnu for tidligt at sige. Under aller omstændigheder har boligforeningen nu inspiration til de næste mange år.