LIGE NU:

Studiestart: 4.000 nye studerende spiste morgenmad på havnen

Studentersamfundet på Aalborg Universitet havde mandag inviteret alle de ny studerende til fælles morgenmad på Honnørkajen i Aalborg.

Der var kaffe og rundstykker i lange baner, da Studentersamfundet på Aalborg Universitet mandag morgen havde inviteret de nye studerende til fælles morgenmad på Honnørkajen i Aalborg.

I år starter omkring 4.000 nye studerende på Aalborg Universitet, og de havde her muligheden for at lære deres nye medstuderende at kende.

- Det er en gammel tradition, at vi modtager de nye studerende med morgenmad. Vi har også tradition for, at have fantastisk vejr, og det har vi også i år, siger rektor på Aalborg Universitet Per Michael Johansen.

Tidligere har fællesspisningen foregået på Gammel Torv, men på grund af ombygning er der ikke plads til alle de nye studerende. Derfor er arrangementet i år rykket ned på Honnørkajen.

De nye studerende blev taget imod af tutorer, som stod med bannere, hvor deres respektive studienavne var skrevet på, så de nye studerende let kunne finde deres nye studiekammerater. Og det er vigtigt, at de nye studerende lærer hinanden at kende fra start. 

- Det giver et godt sammenhold, at vi afholder sådan et arrangement. Mange kommer jo udefra og har aldrig været i Aalborg før. Så det drejer sig om hurtigt at få et socialt netværk, så man føler, at man er en del at et fællesskab. Det er også med til at sikre, at vi har et mindre frafald og et bedre studiemiljø, siger Per Michael Johansen.

Borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup Larsen (Socialdemokratiet), var også til stede for at byde de nye studerende velkommen i Aalborg.

- Det er jo ganske enkelt fantastisk at se så mange unge mennesker i Aalborg. Studiestart er jo en festdag, og det er Aalborgs fremtid, der sidder her i dag. Så vi vil gøre alt, hvad vi kan for at sikre dem en god studietid, siger Thomas Kastrup Larsen.

Efter morgenmaden bevægede de nye studerende sig videre til Aalborg Kongres og Kulturcenter, hvor rektor og borgmester klokken 10 bød de nye studerende officielt velkommen til universitetet og til Aalborg.

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalenquizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden