LIGE NU:

Styrelse giver grønt lys: Aalborgensere får lettet varmeregningen

Den sidste brik er faldet på plads, og aalborgenserne kan nu med sikkerhed se frem til en besparelse på deres varmeregning.

Regninger, der skal betales, er for de fleste en sur pligt, der bare skal overstås. Men nu kommer Energistyrelsen og Aalborg Varme  A/S med glædelige nyheder, der måske kan forsøge pligten en smule.

De 137 millioner, som Aalborg varme A/S i december sidste år fik tilbage efter en årelang strid om afgifter kommer nemlig Aalborg Kommunes varmekunder til gode. Det har Energistyrelsen netop givet grønt lys til. 

Pengene blivet brugt til at lette varmeregningen indtil udgangen af 2018. I kroner og ører betyder det et prisfald på 1,55 kroner per kvadrat- og kubikmeter. For et standard hus på 130 kvadratmer giver det en gevinst på  cirka 1.100 kroner om året. 

-  Vi er glade for, at Energitilsynet nu har givet os grønt lys til at begynde tilbagebetalingen af de 137,7 millioner fra den 1. april og frem til udgangen af 2018. Sagen begyndte helt tilbage i 1998, så det er dejligt for både varmeforbrugerne og Aalborg Varme A/S, at den nu endelig kan afsluttes,” siger Lasse P.N. Olsen, bestyrelsesformand, Aalborg Energikoncern.

Pengene stammer fra en strid omkring en kulafgift mellem Aalborg Varme A/S og Skat.