Succes for travfolk: Hårdt arbejde bag sejrene

02:06

Nordjyske travfolk sad tungt på prisuddelingen ved Trav- og Galopsportens Galla 2019.

Det går ualmindeligt godt for nordjysk trav - her i weekenden erobrerede nordjyderne ikke færre end otte ud af 13 priser ved Trav- og Galopsportens Galla 2019. Flest priser fik travtræner og kusk Gordon Dahl. Han måtte på podiet tre gange. 

Og der var masser af lykønskninger til Gordon Dahl, kort tid før han skulle deltage i mandagens løb på Racing Arena væddeløbsbane i Aalborg.

Selv om de nordjyske kuske og travtrænere vader i succes, er der dog ikke tid til at hvile på laurbærrene.

Det handler om hårdt arbejde, der er ikke noget, der kommer af sig selv.

Gordon Dahl, travtræner og kusk

- Det handler om hårdt arbejde, der er ikke noget, der kommer af sig selv, siger Gorden Dahl

Vi har været på travbanen i dag for at finde ud af, hvad det er der skaber den nordjyske dominans.

- Vi er dygtige heroppe, og vi er et godt team og sparrer godt, og det er en del af det her game at have hesten klar på de rigtige dage, siger Jeppe Juel, travtræner og kusk.

Travekspert Søren Aaen mener, at succesen går langt tilbage, fordi travsporten er en gammel husmandssport, og at der netop i Nordjylland er mange små husmandssteder, så det ligger i dna'et, at der altid har været travheste i Nordjyyland.

- Men det er selvfølgelig ekstraordinært, at der er stor dominans lige præcis i år, siger Søren Aaen.

Han mener, at der er masser af spændende heste i staldene hos de nordjyske trænere - både hos amatørerene og de professionelle. 

- Så der er ikke noget der umiddelbart i tyder på, at 2020 ikke også skulle blive et godt år for nordjysk travsport, siger Søren Aaen.

 

 

 

Forsiden lige nu