En mandlig sygeplejerske fra Aalborg Universitetshospital skal på anklagebænken, da han er tiltalt for at have forgrebet sig på en 23-årig patient. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Sygeplejerske tiltalt for seksuelt overgreb

En mandlig sygeplejerske skal på anklagebænken, da han er tiltalt for at have forgrebet sig på en 23-årig patient.

Under karneval i Aalborg blev en 23-årig mand bragt ind til behandling på skadestuen på Aalborg Sygehus Syd. I den forbindelse skulle han ifølge anklageskriftet være blevet krænket seksuelt af en 46-årig mandlig sygeplejerske.

Anklageskriftet beskriver, at den 23-årige patient var indlagt på stedet og var i hjælpeløs tilstand på grund af kraftig beruselse og påvirkethed af narkotika. Han var derfor ude af stand til at modsætte sig handlingen, da en 46-årig sygeplejerske ifølge tiltalen masturberede og suttede på forurettedes penis.

Læs også Falsk politimand stjal fra Jonna Olsen: - Jeg er bange for at være i mit eget hjem

På Aalborg Universitetshospital er de ærgerlige over sagen.

- Det er altid træls at få en sag i medierne, som ikke er positiv. Men jeg vil sige, at nu er det første gang, at jeg oplever, at vi har sådan en sag i den tid, jeg har været leder. Så jeg tænker, at patienterne kan være helt trygge ved at komme på Aalborg Universitetshospital, siger sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, Lisbeth Lagoni.

Herunder kan du høre, hvad Lisbeth Lagoni ellers siger til sagen. Artiklen fortsætter under indslaget.

02:19 Luk video

Tiltalt for at misbruge sin stilling

Da der ifølge anklagemyndigheden er tale om et seksuelt overgreb på en patient, som den tiltalte havde til opgave at passe på, er der tale om en skærpende omstændighed.

- Derfor har vi også rejst tiltale for det, der hedder autorisationsloven. Det at man som ansat sådan et sted misbruger sin stilling, fortæller senioranklager ved Nordjyllands Politi, Peter Rask.

Læs også To Aalborg-drenge overfaldet af fire mænd: Slog, sparkede og havde peberspray

Hos Aalborg Universitetshospital understreger de, at de handlede på anklagen, da de fik viden om sagen.

- Vi reagerer lynhurtigt. Vi reagerer faktisk i det øjeblik, vi får en anmeldelse af en medarbejder. Så fratager vi dem øjeblikkeligt tjenesten, lyder det fra Lisbeth Lagoni.

Foruden anklagen om det seksuelle overgreb mod den 23-årige mand, er den 46-årige sygeplejerske også tiltalt for i flere tilfælde at have optaget fotos af nøgne mænd i flere af delinger af Fitness World.

Tiltaltes advokat har ikke ønsket at kommentere sagen overfor TV2 Nord og vil heller ikke fortælle, hvordan den 46-årige stiller sig i skyldsspørgsmålene. Sagen forventes at komme for retten i begyndelsen af det nye år.