LIGE NU:

Syngende Træer skal synge julemusik

Tonerne fra de syngende træer i Kildeparken i Aalborg bliver fra 1. december julestylet.

Bob Dylan, Hansi Hinterseer, Beyoncé, Elton John, Stevie Wonder og Cliff Richard er blandt nogen af de mange kunstnere, der i den kommende tid spreder julestemning i Kildeparken i Aalborg.

Aalborg har som den eneste by i verden en attraktion, som består af såkaldt syngende træer. De Syngende Træer er en del af Kildeparken bag ved Aalborg Kongres & Kulturcenter, og fra 1. december vil træerne emme af jul.

 
 
Foto: AKKC

Siden 1987 har 90 internationale kunstnere plantet et træ i parken, og i december er den sædvanlige musik skiftet ud med julemusik i godt halvdelen af træerne.

Blandt de kunstnere som AKKC har haft på besøg, og som har plantet et træ, har hele 56 af dem lavet julemusik. Fra 1. december vil 56 ud af de 90 træer spille juletoner frem for de sædvanlige sange, der ellers bliver spillet fra musikstanderne ved træerne.

For at gøre det nemt at spotte, hvilke træer der spiller julemusik, bliver musikstanderne julepyntet.

Hver søndag i advent, udover juleaftensdag 24. december, vil der desuden blive tændt 200 levende lys i Kildeparken for at få julestemningen helt i top. Lysene tændes mellem klokken 15.00-15.30, og de forventes at brænde i cirka tre til fire timer.