LIGE NU:

Teater Nordkrafts chef siger op efter 10 år: - Jeg vil sikkert blive husket som teaterchefen, der var nøgen på scenen

Jakob Tekla Jørgensen forlader chefstolen efter 10 år. Hos teatrets bestyrelse ærgrer man sig over, at den 44-årige chef ikke ønsker at forlænge kontrakten.

Efter 10 år som chefen for det hele på Teater Nordkraft i det centrale Aalborg har 44-årige Jakob Tekla Jørgensen valgt at overlade roret til nye kræfter ved afslutningen af sæson 19/20.

quote Han har været en rigtig, rigtig god mand for Teater Nordkraft. Han har favnet teater i alle afskygninger, udviklingsscene og tæt kontakt til omverdenen, og har gjort Teater Nordkraft til et kulturelt fyrtårn i byen.

Johannes Andersen, bestyrelsesformand, Teater Nordkraft

- Det har været en vild rejse at få Teater Nordkraft op at køre. Samtidig har Aalborg udviklet sig meget. Det har givet en masse muligheder, som jeg ikke havde kunnet få andre steder. Takket være en visionær bestyrelse og gode politikere, har vi har været nyskabende på så mange fronter. Kunstprojekter som Dukkepartiet, Conditoriet og Sex in situ var både provokerende og debatskabende. For nogle vil jeg sikkert blive husket som teaterchefen, der var nøgen på scenen, og det har jeg det helt fint med, oplyser teaterchefen i en pressemeddelelse.

Jakob Tekla Jørgensen kom til Aalborg i 2010 for at gennemføre fusionen af Jomfru Ane Teatret og Jako-Bole Teatret og flytte ind i Nordkraft-bygningen.

Nordkraft-roman skabte stor succes

I sine 10 år som teaterchef har Jakob Tekla Jørgensen hentet to Reumert-priser hjem til Aalborg og formået at tiltrække mange af Danmarks bedste teaterfolk. 

Især opsætningen af Jakob Ejersbos populære roman af samme navn som teatret - nemlig 'Nordkraft' - har sat det på landkortet.

Teatrets bestyrelsesformand Johannes Andersen er ærgerlig over, at Jakob Tekla Jørgensen ikke har ønsket at forlænge sin kontrakt.

- Han har været en rigtig, rigtig god mand for Teater Nordkraft. Han har favnet teater i alle afskygninger, udviklingsscene og tæt kontakt til omverdenen, og har gjort Teater Nordkraft til et kulturelt fyrtårn i byen. Så sunder man sig, og er glad for at sende Jakob videre ud i verden, godt rustet med masser af erfaringer og kompetencer, som andre nu kan få glæde af, udtaler Johannes Andersen.

Stillingen som teaterchef bliver opslået inden jul.

 

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

080321 Brand i Blenstrup

Brand i Blenstrup: Ægtepar sprang ud fra husets førstesal

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

Til forsiden

Til forsiden