Thomas Kastrup-Larsen kritiseres kraftigt af eget valgforbund

Kritikken hagler ned over Aalborgs borgmester fra sit eget valgforbund i byrådet. Selv mener han, at kritikken er fuldkommen uberettiget.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen er vant til kritik fra den modsatte side af byrådssalen, men i dag er der rejst massiv kritik ham fra hans eget valgforbund. 

Samtlige partier - med undtagelse af Socialdemokratiet - i det valgforbund, som stod sammen på venstrefløjen i kommunalvalget i Aalborg, kritiserer nu Thomas Kastrups støtte til stor-lockoutens det kommunale område. Det sker i et åbent brev til ham:

- Kære Thomas Kastrup Larsen

Repræsentanter for Alternativet, SF og Enhedslisten har på et møde i Aalborg den 12. marts 2018 diskuteret udsigterne til konflikt på det offentlige område. Vi var enige om, at det meget omfattende lock-out varsel, som de offentlige arbejdsgivere (KL, Danske Regioner og Staten) har fremsendt, er udtryk for en voldsom optrapning af denne konflikt. Vi synes, det er uhensigtsmæssigt og synes i stedet fokus skulle være på at sikre en forhandlingsløsning, hvor der udvises respekt for det store arbejde de offentligt ansatte i hverdagen gør for at få vores velfærd til at hænge sammen.

Vi vil derfor gerne spørge dig om, hvorfor du tilsyneladende har valgt at støtte denne optrapning og opfordre dig til at arbejde for, at lock-outen ikke realiseres i det omfang, som der er lagt op til.

MVH

- Anne Dorrit Harris Alternativet
- Allan Norre Pedersen, SF
- Per Clausen, Enhedslisten

Kritikken kommer, efter venstrefløjen har måbende har set til, at KLs ledelse, som Thomas Kastrup-Larsen sidder med i, har meldt hårdt mod hårdt og varslet lockout. 

- Det er en voldsom overreaktion. Man kan være arbejdsgiver på en rød eller en blå måde, og Thomas Kastrup-Larsen har valgt den blå, siger Allan Norre Pedersen fra SF om kritikken af borgmesteren. 

- Jeg er meget overrasket over hans ageren, og at han ikke tydeligt tager afstand fra en lockout. Det er nu, fagbevægelsen og venstrefløjens politikere skal stå sammen. Vi skal ikke sætte hårdt mod hårdt og dermed angribe den danske model. Man burde i stedet vise noget forhandlingsvilje, mener Allan Norre Pedersen. 

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen finder kritikken fuldkommen uberettiget.

- For mig er det vigtigste, at der kommer en aftale på plads så hurtigt som muligt, så vi undgår både strejke og lockout, siger han og fortsætter:

- Aalborg Kommune er den kommune, som har fået flest strejkevarsler, så vi vil blive ramt rigtig hårdt, hvis der ikke kommer en aftale på plads. Så jeg håber selvfølgelig, at lockouten ikke realiseres, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland