LIGE NU:

Tillykke til pølsevognen: Svineknallerten fylder 100 år

Den danske pølsevogn har i år jubilæum. Pia Skov har arbejdet i pølsevogn i 35 år, og hun bliver aldrig træt af det.

Nogle siger svineoasen, mens andre kalder den for tarmburet. 

Og de forskellige klassikere på menukortet har gennem tiden fået kælenavne som en indianer i kano, nissearm eller skaldet franskmand i sovepose.

I dag er det 100 år siden at pølsevognen så dagens lys i Danmark, og det blev i dag også fejret hos Skovs Pølsevogn på Nytorv i Aalborg, hvor indehaver, Pia Skov, de seneste 35 år har levet af et sende stribevis af pølse-klassikere over disken.

- Det bliver jeg aldrig træt af, siger 'pølsemutter', der mener, man skal holde sig til klassikeren.

- Det er fint, de laver gourmethotdogs, rejesalat og så videre. Men den her hotdog skal man ikke røre ved. Der skal være det traditionelle til, siger Pia Skov.

Nogle siger svineoasen, mens andre kalder det for tarmburet. I dag er det 100 år siden at pølsevognen så dagens lys her i landet, og det blev også fejret hos Skovs Pølsevogn i Aalborg, hvor indehaver, Pia Skov, de seneste 35 år har levet af et sende stribevis af klassikere over disken som en ”Henning i presenning” eller et ”kødsøm med kindrødt”.

Stamgæster: - Man får snakket med 'pølsemor'

Pølsevognen på Nytorv har da også en del stamgæster, der deler Pia Skovs holdning til den klassiske hotdog - og nyder stemningen omkring den.

- Der kommer alle mulige mennesker - det er ikke så fancy. Det er dejligt afslappende: Man kommer og spiser, og så går man, siger Henrik Flyvbjerg, der er fællestillidsmand fra Aalborg.

- Man får lige snakket dagens situationer med pølsemor, oplever Jarl Andersen, der er førtidspensionist fra Aalborg.

'Pølsemutter' selv er da også svært begejstret for sine stamgæster.

quote Der går ikke en dag, uden jeg spiser en hotdog. Det er en arbejdsskade.

Pia Skov, 'pølsemutter' gennem 35 år

- Der er nogle skønne mennesker omkring mig. Jeg får et smil med på vejen, og det smitter jo. Så jeg kunne ikke ønske mig et bedre sted, siger Pia Skov.

Og understreger sit budskab, da hun afslører sin - ikke overraskende - favoritspise.

- En rød hotdog og en Cocio. Det ved vi, hvad er. Der går ikke en dag, uden jeg spiser en hotdog. Det er sådan en arbejdsskade, jeg har fået, siger hun.

10 skarpe om pølsevognen