00:41

I dag startede retssagen mod de to mænd der tilbage i april sidste år, kørte ind i en menneskemængde ved Kiwi på Saltumvej i Aalborg

Politiet var massivt til stede i Aalborg Øst søndag aften og nat efter skudepisoden. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Tiltale: Unge mænd ville torpedere personer - efter de havde skudt mod dem

Ifølge anklageskriftet affyrede de mindst otte skud, ligesom de forsøgte at køre en gruppe mennesker ned.

To mænd på henholdsvis 23 og 26 år sad fredag på anklagebænken i Retten i Aalborg. Her er de tiltalt for forsøg på manddrab ved om aftenen den 2. april sidste år, at have afgivet minumum otte pistolskud, der var rettet mod en gruppe personer.

Skudepisoden fandt sted ved supermarkedet Kiwi på Saltumvej i det østlige Aalborg. Ifølge anklageskriftet ramte flere af skudene butiksfacaden, mens fire skud gik gennem faceden og ind i butikken, hvor der befandt sig flere personer. Derudover blev en person, der opholdt sig i en bil udenfor butikken ramt af et skud i benet. 

Læs også Person ramt af skud ved supermarked: Politiet massivt til stede

Begge de tiltalte er derudover tiltalt for legemsangreb af særlig farlig karakter fordi de - ifølge anklageskriftet - forsøgte at torpedere den gruppe af personer, de netop havde skudt mod. En person blev ramt og slynget op på bilen. Denne person fik skader på sin ene skulder og i maven.

De tiltaltes forsvarere fortalte fredag - efter første retsmøde - at begge de tiltalte nægter sig skyldige i tiltalerne.

Den 23-årige er, udover tiltalerne for skyderi på Saltumvej, også tiltalt for at have overfaldet og stukket en anden person i forbindelse med Aalborg Karneval den 27. maj sidste år. Ifølge tiltalen stak den 23-årige mand sit offer i maven, så han var i livsfare og måtte igennem en operation. 

Læs også Karneval: Knivstikker fængslet i tre uger

Sagen fortsætter onsdag i næste uge med vidneafhøringer i forhold til overfaldet ved Aalborg Karneval. Torsdag og fredag er der afhøringer angående skudepisoden på Saltumvej.