To landsbytosser åbner butik i en brandert: Dropper webshop

De to nordjyder har været venner i over 10 år. Nu åbner de butik i Nibe - for at modarbejde butiksdød.

Et par flasker øl, lidt brændevin og så var aftalen i hus. 

Det var nogenlunde sådan, det foregik, da Lars Kirk Andersen og Mads Hviid besluttede at slå pjalterne sammen. 

- Det var en god idé, da vi drak sammen til den julefrokost, men jeg er sikker på, det også er en god idé nu, siger Lars Kirk Andersen. 

De to har været venner i over 10 år. Lars Kirk Andersen driver en herretøjsbutik i Nibe, mens kammeraten, Mads Hviid har speciale i spiritus og vin. 

- Jamen hvorfor ikke bare slå de ting sammen, kombinere med lidt andre lækkerier, og så prøve os lidt frem, siger Mads Hviid.  

14-timers dage 

Fra idé til handling gik stærkt. For pludselig stod et butikslokale midt i Nibe tomt, og så var de nødt til at gribe muligheden. 

- Jeg kunne ikke klare, at der skulle være et tomt lokale i Nibe, så det var vi nødt til at gøre noget ved, siger Lars Kirk Andersen. 

På halvanden måned skabte de butikken, Vision, der, udover at sælge chokolade, spiritus, dametøj og brugskunst, på sigt også skal afholde smagninger. 

- Vi har haft travlt, og har arbejdet minimum 14 timer hver dag, fortæller Lars Kirk Andersen. 

De to venner prioriterer selve kundeoplevelsen højt. Og derfor har de truffet en beslutning om, ikke at have en webshop tilknyttet butikken. 

- Det gælder om at få kunder til Nibe. Det kommer de ikke, hvis de bare kan sidde hjemmefra og shoppe det hele, siger Lars Kirk Andersen. 

Selvom det er en beslutning, der potentielt kan betyde mindre i omsætning, bakker Mads Hviid op. 

- Vi vil gerne give en god oplevelse, lige fra de træder ind i butikken. Det giver meget mere værdi end bare at sidde derhjemme, siger han. 

Du kan se hele indslaget om de to venner fra Nibe herunder:


Seneste nyt

fra Nordjylland