Tømmermænd og dårlige beslutninger: Her er de klar til at hjælpe de unge på Nibe Festival

Det er første gang, man kan finde organisationen på Nibe Festival.

Årets Nibe Festival er i fuld sving, og gæsterne får nydt godt af både musikken og alkoholen. Det kan lede til 'dårlige' og spontane beslutninger, som man måske fortryder dagen efter. 

Og hvad gør man så? 

En ny mulighed til årets festival er at besøge Reden Ungs telt, hvor de netop har travlt med at snakke med de unge om samtykke i flere forskellige omfang. 

 - Vi prøver egentlig at sprede budskabet i forhold til, at Redende Ung er et undervisnings- og rådgivningstilbud for unge, hvor vi både arbejder forebyggende, men også rådgivende. Og hvor vi også snakker med de unge om, hvordan de kan passe på sig selv, forklarer Julie Christensen, der er socialfaglig medarbejder og underviser for Reden ung.

Celine Mathisen og Katrine Jonasen var nogle af de besøgende hos Reden Ung fredag.
Celine Mathisen og Katrine Jonasen var nogle af de besøgende hos Reden Ung fredag.
Foto: Signe Gru / TV2 Nord

Det er første gang Reden Ung er på Nibe Festival. Dog har organisationen før været deltagende på Roskilde Festival og på Folkemødet. 

- Torsdag havde vi virkelig travlt i det her telt. Der løb vi stærkt, konstaterer Julie Christensen.

Hun oplyser desuden, at der indtil videre har været 200 grupper over to personer indtil videre, hvor snakkene har været forskellige. Et af scenarierne omhandler dog samtykke og sociale medier.

- Har man fået for meget at drikke, så snakker vi om, hvordan er det i forhold til det her med billeder og videoer? Så vi ikke får filmet hinanden i nogle situationer, hvor vi ikke lige har samtykke til det, fortæller Julie Christensen.

- Vi havde også en ung fyr i går (torsdag, red.), som vi havde brug for at hjælpe op til samaritterne, fordi han egentlig havde det rigtig skidt. Så det er meget sådan nogle krisesituationer, vi lige går ind og hjælper med. 


 


Seneste nyt

fra Nordjylland