Aalborg Håndbold-træner Aron Kristjansson måtte mandag aften se sit hold tabe 34-36 til Ribe-Esbjerg. (Arkiv) Foto: Henning Bagger, Scanpix

Topholdet Aalborg tabte i Esbjerg

Aalborg Håndbold tabte mandag aften 34-36 på udebane til Ribe-Esbjerg, som kæmper for at komme med i håndboldligaens slutspil.

Det er ikke blevet til mange tabte kampe i herrernes håndboldliga i denne sæson for Aalborg Håndbold. Faktisk har holdet, som fører ligaen, vundet 17 kampe og kun tabt fire. Ribe-Esbjergs håndboldherrer kan tage æren for halvdelen, altså to af Aalborg nederlag.

I oktober tabte Aalborg hjemme til sydvestjyderne med 24-26, og mandag aften blev det i et noget mere målrigt opgør til et nederlag på 34-36 i Esbjerg.

Aalborg Håndbold kom dårligst fra start og var bagud 2-6 efter bare seks minutters spil, men vendte bøtten i løbet af første halvleg og kunne gå til pause med en føring på 18-17.

Et par hurtige scoringer lige efter pausen gav fornyet nordjysk optimisme, men så hentede Ribe-Esbjerg ind, og de to hold fulgtes pænt ad, indtil stillingen var 27-27. Så gav hjemmeholdet gas, og mens Aalborg brændte i den ene ende, satte Ribe-Esbjerg scorigner ind i den anden, og kom altså bedst ud af opgøret med en sejr på 36-34.

Ribe-Esbjerg er dermed nummer ni og hænger på i kapløbet om at blive blandt de otte hold, der får en plads i slutspillet. Aalborg Håndbold fører ligaen med tre point ned til TTH Holstebro på andenpladsen.

Der resterer fem kampe af grundspillet, og Aalborg Håndbolds næste opgave bliver et nordjysk opgør, når Mors-Thy Håndbold på lørdag klokken 18.30 kommer på besøg i Aalborg.