LIGE NU:

Torsdag begynder Idrætsmødet: - Det skal være så stort, at folk kommer igen

For første gang nogensinde kan Aalborg byde velkommen til Idrætsmøde – og koordinator Morten Arvidsson har store forhåbninger til den nye begivenhed

Morten Arvidsson er en travl mand i disse dage.

På torsdag kulminerer et halvt års intensivt arbejde for ham, når Idrætsmødet 2019 løber af stablen.

Som koordinator for begivenheden, har han været den primære drivkraft i at sammensætte et indholdsrigt og alsidigt åbningsprogram – og den slags tager tid.

- Jeg har aldrig arbejdet så meget, som jeg har gjort de seneste måneder. Det har været et ræs. Men det er præmissen. Vi kan ikke starte med noget småt. Det skal være så stort, at folk kommer igen, siger Morten Arvidsson til TV 2 Nord.

quote Det hele handler om, at alle deltagere har haft en god oplevelse af, at idrætten kan rigtig, rigtig meget – både for unge og ældre, bredde og elite.

Morten Arvidsson, koordinator for Idrætsmødet, Aalborg Kommune

Idrætsmødet er som nævnt en helt ny begivenhed, der skal samle folk med interesse for idræt i Aalborg. Inspirationen finder man blandt andet i den politiske storebror, Folkemødet, der i en årrække har samlet tusindvis af mennesker på Bornholm.

- Vi vil gerne ramme folkemødestilen, bare med flere aktiviteter. Der kan sagtens ryge bolde på scenen under vores debatter, griner Morten Arvidsson.

- Målet er at skabe en idrætsfestival med aktiviteter, foredrag, debatter, kurser - det hele i én stor cocktail, faktisk, siger han.

Landsstævne åbnede for ideen

Ideen til at afholde et Idrætsmøde kom i kølvandet på DGIs Landsstævne i Aalborg, der blev afholdt i 2017.

Her lykkedes man med at samle tusindvis af deltagere til både store og små idrætsbegivenheder, og samtidige realisere et millionoverskud.

Ifølge Morten Arvidsson, er det omfattende program for Idrætsmødet dog ikke nok til at fremkalde stolthed i arrangørgruppen. Endnu.

- Der er ikke noget at være stolt af endnu. Arrangementet skal afholdes, før vi kan glæde os over det, vi har skabt, siger Morten Arvidsson, der dog har en god fornemmelse omkring arrangementet og modtagelsen.

- Det hele handler om, at alle deltagere har haft en god oplevelse af, at idrætten kan rigtig, rigtig meget – både for unge og ældre, bredde og elite, siger han.

Idrætsmødet har torsdag og fredag fokus på konferencedelen, mens der lørdag og søndag er flere aktiviteter rundt omkring i byen. Hele programmet kan ses på Idrætsmødets hjemmeside.

TV 2 Nord sender lørdag aften en længere reportage fra begivenhederne i Aalborg.

80_percent

play Mogens Gade om æreskrænkende udtalelser: - Vi skal sætte grænser for vores medarbejdere

40_percent

play Aalborg Teater ramt af cyberangreb: - Vi blev bestormet af pirater

92-årig første færdigvaccinerede

play 92-årige Christen er færdigvaccineret som den første i Nordjylland

Mink corona

Minkforhandlinger afsluttes: Milliardaftale ventes at falde på plads mandag aften

80_percent

play Mogens Gade om æreskrænkende udtalelser: - Vi skal sætte grænser for vores medarbejdere

40_percent

play Aalborg Teater ramt af cyberangreb: - Vi blev bestormet af pirater

92-årig første færdigvaccinerede

play 92-årige Christen er færdigvaccineret som den første i Nordjylland

Til forsiden

Til forsiden