Totalspærring er overstået for bilisterne: Nu kan skibene ikke komme forbi

Siden 21. januar har det været umuligt at køre over Limfjordsbroen i de helt sene nattetimer. Fra i nat kan broen igen krydses, men nu rammes skibstrafikken i stedet.

Hvis du er en af dem, der bevæger sig ud i nattetrafikken eller i de tidlige morgentimer, så har du nok bemærket, at du ikke har kunnet køre over Limfjordsbroen den seneste tid. 

Det skyldes, at en større renovering af broen har været i gang siden 21. januar. Arbejdet, der er blevet en smule forsinket, skulle have været færdigt mandag morgen. 

- Der er to klapper tilbage på sydsiden, så vi er blevet en smule forsinket, da det drillede os lidt. Det kommer til at tage et kort stykke tid her i nat, siger Steffen Filt, ingeniør ved Cowi, der står for renoveringen af broen.

Aksler og lejre skal nemlig skiftes på broen, og det forberedende arbejde til det har nu fundet sted.  

- De nuværende (aksler og lejre, red.) er tilbage fra dengang, broen blev født. De er selvfølgelig blevet smurt i mellemtiden, men nu skal de altså skiftes helt. Det arbejde har vi påbegyndt om natten for at genere mindst muligt, siger Steffen Filt. 

Skibstrafikken bliver ramt

Selvom de forskellige ting skal skiftes, vil broen være farbar for bilister. 

I stedet for biltrafikken, som indtil nu er blevet forstyrret, er det nu skibstrafikken, der vil blive påvirket af renoveringen. 

- Der er helt lukket for skibstrafikken, da broen ikke kan åbne af sig selv, mens vi arbejder på den. Derfor er der lukket for skibene. Vi arbejder på det nu, inden vejret bliver for godt, og lystsejlerne også skal ud, fortæller Steffen Filt. 

Arbejdet med broen forløber frem til uge 11, og derfra vil bilister og sejlende opleve en normal hverdag med broen igen. 

- Vi har været lidt besværet af vejret, men det er ved at blive bedre. Vi kan jo kun beklage, at det kommer til at give lidt gener, selvom det bliver i korte perioder for biltrafikken. 


Seneste nyt

fra Nordjylland