Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kendt tv-vært er flyttet til Aalborg: - Her er mine yndlingssteder i byen

Lisbeth Østergaard er kendt fra programmer som Go' Morgen Danmark, Vild med Dans og Zulu Djævleræs. Foto: Torben Hedemose

43-årige Lisbeth Østergaard har efter 20 år i København valgt at bosætte sig i Nordjylland. Savnet til familien og håbet om mere ro lokkede hende hertil.

Hør Lisbeth Østergaard fortælle mere om sit nye liv i Aalborg i ”Indblik” nederst i artiklen eller på TV2 Nord Salto mandag klokken 19.50.

Noget af det første, Lisbeth Østergaard lagde mærke til, da hendes fødder ramte den nordjyske muld, var sproget.

- Der er jo nogle endelser, der bliver slugt, og nogle sætningskonstruktioner, der er anderledes. Man trækker ordene – man bor jo for eksempel i nummer ”ååååt” (8, red.) eller nummer ”føåar” (40, red.). Og så siger I også "sååå’ u’", "drenger’n" og "piger’n", og hvis man træner for meget, får man ondt i bener’n, siger hun og slår en latter op.

- Ralf driller mig med, at jeg er blevet hurtigere nordjyde, end han er. Han synes, jeg har adaptet godt til det nordjyske, fortæller Lisbeth Østergaard.

De er så smilende og imødekommende, og maden er rigtig god

Lisbeth Østergaard, selvstændig influencer

Hun har haft en forrygende karriere som tv-vært på populære programmer som Go’ Morgen Danmark og Zulu Djævleræs og selv deltaget i Vild med Dans og Stjerner i Trøjen på TV2.

De seneste år har hun skiftet spor, så hun nu er selvstændig influencer på fuld tid. Så fremover skal hendes stories loades op hjemmefra den nye villa i Aalborg-bydelen Gammel Hasseris.

- Vi valgte at flytte hjem, fordi det er her, vores familie er. Da min far i hans sidste år var på plejehjem, boede vi på Amager. Når han faldt og slog hovedet, var det hver gang en vurdering af: Hvor hårdt har han slået sig - skal jeg køre eller ej? Det tager tre timer hver vej. Det dér med at være så langt væk fra sin familie var hårdt, siger Lisbeth Østergaard, der nu har en kort køretur hjem til svigerfamilien i Vejgård og sin egen mor i Silkeborg.

Allerede nu har Nordjylland gjort familien godt.

- Det giver mig en tryghed, også omkring mine børns opvækst. Vi boede på Amager før, hvor der til tider var knald på, og det er noget andet her. Børnene her er mere jyske, i ordets bedste forstand, for her kan de få lov at være børn.

Fast gæst i Gigantium

Influencerens mand er den tidligere Robinson-deltager Ralf Østergaard Christensen. 

Han har beholdt sit job som pædagogisk leder på en sikret institution på Amager, selv om parrets postnummer fremover hedder 9000.

- Ralf flyver til København om mandagen og arbejder meget intenst mandag og tirsdag og kommer så hjem igen tirsdag aften. Så mandag og tirsdag hænger på mig, men ellers er vi meget sammen resten af ugen. Ellers får vi jo god hjælp af den familie, vi er flyttet tæt på, fortæller Lisbeth Østergaard.

Rigtig meget af det, man bliver inviteret til, sker i København

Lisbeth Østergaard, selvstændig influencer

Hendes bedre halvdel er født og opvokset i Aalborg og boede her, indtil han som 35-årig mødte Lisbeth Østergaard. Han flyttede over til hende og boede her i omkring 10 år – før parret valgte at rykke familien nordpå i juni 2023.

- Mine to drenge Viggo på 8 år og Carlo på 5 år har virkelig taget byen til sig, og de spiller ishockey i Aalborg Ishockey Klub fem gange om ugen tilsammen. Så jeg er blevet en rigtig hockey-mom, der altid er ude i Gigantium.

Aalborg er Insta-egnet

Heldigvis bliver der også plads til andet end madpakker, müslibarer og træning på isen for 43-årige Lisbeth Østergaard.

Som influencer består hendes job i at loade billeder og små historier op fra hverdagen og de arrangementer, hun er til – for at fastholde sine 156.000 følgere og tilfredsstille sine sponsorer og samarbejdspartnere.

En opgave, man snildt kan udføres fra postnummer 9000, forsikrer hun.

- Ja, Aalborg er lige så Insta-værdig som København, lyder det med et grin.

Eneste forskel er, at hun tager til færre events, end hun gjorde med sit daværende Amager-postnummer.

- Det handler om at være til stede de rigtige steder og have det rigtige netværk, og det bliver sat mere på spidsen, når man bor herovre. Rigtig meget af det, man bliver inviteret til, sker i København, lyder det.

Vi valgte at flytte hjem, fordi det er her, vores familie er

Lisbeth Østergaard, selvstændig influencer

Derfor skal Lisbeth Østergaard nu hele tiden overveje, om det er en flybillet og et hotel værd at sige ja tak til en invitation.

- Man kan godt få lidt FOMO – fear of missing out – og føle, man ikke er med dér, hvor det sker. Hvis jeg har sagt nej til et arrangement og sidder og kan se på Instagram, at alle mine konkollegaer (konkurrenter, der ser hinanden som kolleger, red.) er der, kan jeg godt tænke: ”Ej, der gad jeg også godt have været”.

Folk vil se giraffen

Så snart den tidligere tv-vært bar de første flyttekasser ind i den 220 kvadratmeter store villa i Gammel Hasseris, stod nysgerrige nordjyder klar til at kigge ind over hækken.

Ikke i bogstaveligste forstand, men interessen for den nye kendis i byen, var stor.

- Mange har gerne ville se ’giraffen’ og har været henne og sige: ”Nå, det er dér, du er. Du er da lidt højere, end jeg egentlig havde forventet”, fortæller hun – og fortsætter:

- Jeg kan godt mærke, at det er et lidt mindre lokalsamfund med flere, der kender hinanden, og der bliver lagt en lille smule mærke til mig. Folk, der siger: ”Jeg havde godt lagt mærke til, at hun var flyttet hertil. Jeg så hende også inde i byen i dag”. Men jeg tror, at dem, jeg går sammen med, lægger mere mærke til det end mig. Jeg prøver bare at blende ind.

Jeg er blevet en rigtig hockey-mom, der altid er ude i Gigantium

Lisbeth Østergaard, selvstændig influencer

En gang imellem bliver hun stoppet på gaden, og folk vil have taget et billede med hende.

- Folk hviske-tisker lidt om mig, når jeg går forbi. Men heldigvis er alle dem, mig og min familie har mødt på vejen, positive og virkelig søde. Det er kun online, folk er negative og ikke mener, vi skal komme herop og tro, vi er noget.

Kommer det bag på dig, at interessen har været så stor?

- Ja, for hvad skal folk bruge det til? Jeg er jo ikke anderledes end alle andre – jeg køber også toiletpapir nede i Rema.

Heldigvis behersker nordjyderne sig, når de møder Lisbeth Østergaard nede i Rema og rundt omkring i Aalborg.

- Folk har været rigtig, rigtig søde. Mange har også tilbudt deres hjælp.

Har fundet yndlingscafé

I København brugte influenceren gennem årene mange timer på de hundredevis af cafeer, hovedstaden har at byde på.

Men også her kan Aalborg være med.

- Det er ikke muligheder, der mangler i Nordjylland. Der sker jo virkelig, virkelig meget. Det er en by, der har meget at byde på både kulturelt og kulinarisk, mener Lisbeth Østergaard, der allerede har fundet sine stamsteder.

I siger for eksempel "sååå’ u’", "drenger’n" og "piger’n"

Lisbeth Østergaard, selvstændig influencer

- Jeg kan rigtig godt lide at komme på Café Peace. Der er altid så dejligt derinde, de er altid så smilende og imødekommende, og maden er rigtig god. Og så ligger det lige midt i det hele, siger hun om cafeen, der huserer på Boulevarden tæt på gågaden og Salling.

- Og så kan jeg godt lide at drikke kaffe fra Behag din Smag, jeg har spist is fra Guf og Kugler, og så har vi været rigtig glade for at komme inde på Tapa5.

Lisbeth Østergaard har også steder som restaurant Det Glade Vanvid og pizzariaet Fumo på sin kulinariske to-do liste.

Kommende nordjyde

Når det ikke skal handle om mad, så har familien Østergaard også haft tid til at besøge steder som Fårup Sommerland og lysfesten i Blokhus ved juletid.

Drømmen om mere ro er også – til dels – blevet opfyldt.

- Jeg havde egentlig regnet med, at når man flyttede til Jylland, vil alting automatisk gå lidt langsommere – det gør det ikke. Men alligevel er der noget i mentaliteten, der ikke er så forhastet, som det er i København.

Om Lisbeth Østergaard og familien også har et 9000-postnummer om 10 år, er bestemt en mulighed.

- Jeg kan ikke sige, jeg er nordjyde endnu. Men jeg er en kommende, stolt nordjyde.

Hør Lisbeth Østergaard fortælle mere om sit nye liv i Aalborg i ”Indblik” herunder eller på TV2 Nord Salto mandag klokken 19.50.

Du kan også lytte til "Indblik" med Lisbeth Østergaard som podcast:


Galt eller genialt? Salon Sanne 'sparer' på strømmen

Foto: (Privatfoto)

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Nyheden om den rekorddyre elpris har fået Sanne Sørensen til at lave lidt sjov med kunderne.

Herover kan du se et billede af en frisør, hvor det ligner hun har taget alle midler i brug for at spare på strømmen; hun har taget pandelampe på og blæser ind i en slukket føntørre med sin mund, mens en kunde sidder i frisørstolen.

Er den mon god nok? Er hun virkelig så vild efter at spare?

Nej. Godt nok er hun nordjyde og bevidst om priser, men det er altså bare for sjov. For hvis der er noget Sanne Sørensen kan lide, er det et godt grin i salonen.

- Ja, det er da en joke, griner Sanne Sørensen ind i telefonen.

- Vi skal da have lidt grin, også når det er lidt træls. Det skal ikke være så kedeligt det hele, siger hun til TV2 Nord denne torsdag eftermiddag, hvor elpriserne sætter ny Danmarksrekord.

Kunderne er med på lidt fis og ballade

De tilbagevendende høje elpriser har nemlig været et emne, der har været oppe at vende flere gange i salonen. Og da hendes datter her til morgen sad i stolen, blev de enige om, at det skulle der altså laves lidt fis med.

- Jeg har fået mange fine tilbagemeldinger fra folk, der synes, det er sjovt.

Men selvom det er gak og løjer, tænker hun da over, at prisen i dag er høj. For hun har en variabel elpris, og derfor er det netop denne eftermiddag, at strømmen er ekstra dyr.

- I salonen kan jeg jo ikke spare. Der skal tændes føntørrere og varmere til kunderne - men det er da nok ikke lige nu, jeg sætter en tøjvask over, siger hun med et stort grin og kommer med en anekdote fra salonen tidligere i dag:

- Jeg havde en herre i salonen, der gav mig og en anden kvindelig kunde et godt grin. For han mente ikke, jeg skulle bruge en masse el på at føntørre hendes hår helt tørt. Så mit opslag på Facebook har givet anledning til fis og ballade, og sådan kan jeg godt lide at have det her i salonen, siger hun.

Og hun er ikke den eneste, der laver lidt fis med dagens varme emne. Også ved Hanstholm Madbar laver de lidt sjov med elpriserne.


Store forskelle: Her topper og flopper Nordjylland

Foto: Boligsiden

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Salgspriserne i Nordjylland har taget et hop, men i 2024 var det - i hvert fald værdiforøgelsesmæssigt - bedre at eje en lejlighed end et hus.

Der er dårligt nyt til dem, der overvejer at træde ind på boligmarkedet. Priserne på både ejerlejligheder, villaer og rækkehuse er nemlig steget.

Region Nordjyllands ejerlejligheder står på landsplan for den største stigning på 12,6 procent, hvilket er stik imod udviklingen i huspriserne, hvor stigningen er lavest i netop Nordjylland, skriver Boligsiden i en pressemeddelelse.

Men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Fra november 2023 til november 2024 er den gennemsnitlige salgspris på villaer og rækkehuse steget med fem procent. Det betyder, at den gennemsnitlige salgspris ligger på 17.671 kroner pr. kvadratmeter.

Nordjysk fordobling

Mens man i Region Hovedstaden kan juble over den største stigning på 6,2 procent, er der ikke grund til at juble helt så meget i Nordjylland, hvor priserne kun er steget 2,8 procent - den laveste stigning af alle regioner.

- 2024 har været et år uden de helt store kriser som corona, energikrise eller økonomisk krise, som har påvirket markedet de seneste år. Samtidig er renterne faldet, og det har skubbet til den udvikling, der har været i gang siden februar 2023, hvor huspriserne ramte et lavpunkt og begyndte at bevæge sig op igen, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.

I Nordjylland er det nok ejerlejlighedsejerne, der er mest tilfredse med udviklingen. Salgsprisen er nemlig på landsplan steget med 6,2 procent, men i Region Nordjylland er prisen steget med hele 12,6 procent.


Nordjyde i anderledes rolle: Nomineret til en Golden Globe

Foto: TV2

Golden Globes-prisuddelingen finder sted 5. januar næste år.

Dan Jakobsen er for mange kendt for sine roller som nisse i diverse julefilm, eller som Danmarks mindste mand.

Den lille mand har dog påtaget sig en anden mindre rolle i filmen 'The Girl With The Needle' (Pigen med nålen, red.).

- Jeg var faktisk i tvivl, om jeg ville sige ja til rollen, fordi jeg skulle nogle ting i filmen. Men efter snakke med andre og mange overvejelser, valgte jeg at sige ja, og det er jeg glad for, forklarer Dan Jakobsen.

- Man skal jo huske, at det er en rolle, man tager på sig, og at det ikke er personen, tilføjer han.

Rart med et mix

Filmen er inspireret af historien om danmarkshistoriens værste seriemorder, Dagmar Overbye, der i 1921 blev dømt for mord på ni spædbørn.

Den handler om den unge fabriksarbejder Karoline, som kæmper for at overleve i København efter 1. Verdenskrig. Da hun bliver arbejdsløs, forladt og gravid, møder hun kvinden Dagmar, der driver et undergrundsadoptionsbureau. Her hjælper Dagmar mødre med at finde plejefamilier til deres uønskede børn.

- Jeg kan godt lide at lave sådan noget, og jeg kunne godt tænke mig at lave lidt mere af den slags - altså noget anderledes, forklarer Dan Jakobsen.

- Jeg kan også godt lide at spille nisse, men det er rart med et mix, så jeg kan blive bedre selv og udvikle mig gennem forskellige muligheder og roller, tilføjer han.

Dan Jakobsen fortæller dog, at han ikke nødvendigvis gider leve af det, men at han gerne vil lave flere film, som også er anderledes.

Hvad er Golden Globe?

Golden Globe Awards er en årlig prisuddeling, der afholdes af Hollywood Foreign Press Association (HFPA) for at hylde vigtige film- og tv-produktioner og skuespillere. De første Golden Globe-priser blev uddelt i 1943, og siden da har prisuddelingen været en af de mest prestigefyldte i verden.

Golden Globe Awards uddeles i forskellige kategorier som bedste film, bedste tv-serie, bedste skuespiller og skuespillerinde. Der er også separate kategorier for komedier og musicals samt for forskellige genrer som drama, komedie og animation.

En jury bestående af medlemmer af Hollywood Foreign Press Association vælger vinderne af Golden Globe Awards. Medlemmerne af HFPA er journalister, der rapporterer om den amerikanske filmindustri til udenlandske publikationer.

Kilde: Dfi.dk

Ydmyg nordjyde om stor pris

Filmen har allerede vundet flere forskellige priser, og nu er den også nomineret til en såkaldt 'Golden Globe' i kategorien Bedste Ikke-engelsksprogede Film.

- Det er meget fornemt, men nu har jeg ikke verdens største rolle, så takken skal sendes videre til dem med større roller end mig, og dem omkring filmen. Men det er da et godt udstillingsvindue for mig, filmen og dansk film, lyder det fra den ydmyge nordjyde.

Selv opdagede Dan Jakobsen først nomineringen, da andre omkring filmen begyndte at dele opslag omkring det på sociale medier. Han tænker, det nok bliver samme måde, han finder ud af, om filmen vinder.

- Hvis jeg husker det, følger jeg med, men jeg ved slet ikke, om man kan se det live. Hvis man kan, må jeg se, om det lige passer, ellers holder jeg øje med det efterfølgende. Jeg skal nok finde ud af det, tænker jeg, griner Dan Jakobsen.

Golden Globes-prisuddelingen finder sted 5. januar næste år.


Det kan få fatale konsekvenser for en række følgeerhverv, at der til nytår indføres en ny CO2-afgift på fiskeriet.

- Jeg frygter, at nogle af vores kunder ikke har økonomien til at fortsætte på den måde.

Sådan lyder det fra Morten Mikkelsen, der er afdelingsdirektør i Entech Marine i Hirtshals. For når der indføres en ny CO2-afgift på fiskeriet til nytår, anslår Fiskeriforeningen at 45 procent af de mellemstore fiskerifartøjer er i fare for at forsvinde.

Og det er skidt nyt for Entech Marine, der blandt andet servicerer motorerne ombord på fiskerifartøjerne. Som følgeerhverv til fiskeriet har en kommende CO2-afgift også betydning for dem.

- Vi ved jo, at mange af fiskerne - vores kunder - er pressede i forhold til deres kvoter og økonomien i forvejen. Og en yderligere udgift for dem, vil have store følger for os. Vi vil jo miste kunder, frygter afdelingsdirektøren.

I Hirtshals Service Group, der repræsenterer blandt andre Entech Marine og en række andre følgeerhverv, er der også dybe panderynker over den nye CO2-afgift.

- Når jeg hører, at der er fiskeskippere rundt omkring, som tænker at sælge deres båd, fordi de ikke har råd, ved jeg godt, at så mister vi kunder i vores servicegruppe. Og det betyder, at nogle af de kunder, de har haft i mange år, måske simpelthen siger 'Stop! Nu kan vi ikke mere', siger Per Christensen, bestyrelsesformand i Hirtshals Service Group.

Det er ikke kun skidt for de virksomheder, der har adresse på havnen i Hirtshals. Det er skidt for hele byen, lyder det fra bestyrelsesformanden.

- Jeg tør ikke tænke på, hvor mange arbejdspladser det er. Morten har 35 ansat. Så har han måske ligeså mange underleverandører af elektrikere, tømrere og malere, der kommer ind på pladsen her. Og når det går udover dem, begynder det også at gå ud over byen, så jeg tør ikke sætte et tal på, siger Per Christiansen.

Foto: Regnar Bekker / TV2 Nord

Konsekvenser kan ses om seks måneder

CO2-afgiften betyder, at diesel til kutterne kommer til at stige med 2,25 kroner. Fiskeriforeningen anslår, at det vil gøre 45 procent af de mellemstore fiskerifartøjer u-lønsomme på grund af afgiften.

Og det får Morten Mikkelsen til at frygte, at det kan få betydning for de 35 medarbejdere, han har ansat i Entech Marine.

- Jeg frygter selvfølgelig, at vi bliver nødt til at reducere i flokken, hvis vi mister kunder. Så det er en katastrofe, siger afdelingsdirektør Morten Mikkelsen, og fortsætter:

- Fiskerne er seje, de vil kæmpe, så længe de kan. Men midt på året (2025, red.) tænker jeg, der kunne være nogle problemer i det.

Men kan I ikke bare servicere andre fartøjer end dem i fiskeriet?

- Vi servicerer alle typer skibe, men fiskeriet er en stor del af det.

Per Christiansen, er det ikke fair nok, at vi alle skal bidrage til den grønne omstilling?

- Jeg tror da helt bestemt, at vi alle sammen gerne vil den grønne omstilling. Men der er nogen, der ikke har fundet ud af, at det koster rigtig mange penge at blive grøn. Og når vi ikke har noget alternativ til det brændsel, vi bruger i dag, så synes jeg ikke, der er fair, at man bare lægger afgifter ovenpå. For jeg tror ikke på, at CO2'en forsvinder, fordi vi får afgifter.

- Vi har nemlig ingen alternativer til den brændstoftype, vi bruger. Og det er jo der, problemet er. Der er ingen alternativer. Det duer ikke.


Juletrafikken: Disse dage og tidspunkter skal du undgå

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

DSB forventer, at de i juledagene får rekordmange rejsende med deres tog.

Når presset over julegaveindkøb er faldet, så kommer julens næste stressmoment, hvis du er en af de mange danskere, der skal rejse for at komme hjem til jul.

For med det omfattende vejarbejde, der strækker sig i begge retninger mellem Vejle og Randers, er det måske nok i år en ekstra god idé at orientere sig i trafikprognoser - i hvert fald, hvis man vil undgå at sidde i kø.

Trafikken er i år hjulpet af, at juleaften falder på en tirsdag. Det gør nemlig, at Vejdirektoratet forventer, at den udrejsetrafik, der normalt samler sig lillejuleaften, i stedet vil sprede sig over flere dage fra fredag den 20. december til tirsdag den 24. december.

Foto: Vejdirektoratet

Så Vejdirektoratet forventer generelt ikke de store forsinkelser på vejene med undtagelse af lillejuleaften, hvor der især mellem klokken 11 og klokken 14 er tryk på vejene.

Rekordmange med tog

Hos DSB er der op til jul flest rejsende fra øst til vest, mens det omvendte gør sig gældende efter jul. Sidste år solgte DSB 200.000 pladsbilletter til juledagene, og i år forventer DSB at overgå det tal med 275.000 rejsende.

Lige nu er forventningen, at den 23. december bliver den travleste dag med 40.000 rejser skarpt efterfulgt af den 21. og 22. december.

- Vi kan se, at endnu flere forventer at rejse med DSB i juledagene i år, og mange planlægger tidligere end andre år. Selvom juletrafikken i år spreder sig ud over flere dage, så anbefaler vi, at man ikke venter for længe med at planlægge og købe sin rejser, siger Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB.

Gode råd til turen

  • Kør uden for de mest trafikerede tidsrum, og sæt god tid af til din rejse.

  • Hold dig opdateret om den aktuelle trafiksituation på trafikinfo.dk.

  • Hold ekstra godt øje med vejrudsigten.

  • Kør efter forholdene, pas på farten, og hold god afstand til de forankørende.

  • Hav tæpper, noget at drikke og evt. en skovl med i bilen.

  • Lyt til P4 Trafik under din tur.

    Kilde: Vejdirektoratet

Hvor den 23. december er den helt store udrejsedag, bliver den 26. december den helt store hjemrejsedag.

Her forventer Vejdirektoratet, at der vil være meget trafik, der bevæger sig mellem Jylland og hovedstadsområdet i begge retninger.

Og hvis man vil undgå at sidde i en kø, så er det mellem klokken 11 og 15, at man skal undgå at rejse.

Der er dog en ubekendt faktor, når det kommer til juletrafikken, nemlig vejret. For hvis der er sne, frost og kraftig blæst, vil det have en stor indvirkning på trafikken. Hold derfor øje med vejrudsigten, ligesom det er en god idé at orientere sig på trafikinfo, inden man drager afsted.

Disse strækninger på E45 har vejarbejde og nedsatte hastigheder. Foto: Vejdirektoratet