LIGE NU:

Tre hold skal udvikle Stigsborg Havnefront

Det bliver holdene Effekt, Transform + Sleth og Vandkunsten, der skal tegne på udviklingen af Stigsborg Havnefront.

Aalborg Kommune står overfor en stor opgave med at udarbejde en plan for udvilingen af Stigsborg Havnefront. Der skal laves en strategisk plan, en fysisk plan, en etapeplan og en økonomisk plan. 

Den opgave skal tre hold bestående af tegnestuer og tekniske rådgivere nu kæmpe om at løse bedst muligt. Aalborg Kommune her netop udvalgt de tre hold ud af 16 ansøgere. 

- Der har været overvældende stor interesse for at være blandt de hold, som skal være med til at tegne fremtiden for Stigsborg Havnefront, fortæller direktør i By- og Landskabsforvaltningen Christian Bjerg på vegne af Aalborg Havn og Aalborg Kommune, og fortsætter:

- Ansøgerfeltet har været rigtig stærkt. Vi har i alt fået ansøgninger ind fra 16 hold, og selvom vi kun har annonceret efter holdene i Danmark, er der en fin repræsentation af meget dygtige internationale firmaer. Vi har fået ansøgninger fra Danmarks bedste virksomheder inden for feltet, og flere af holdene har konstitueret sig med dygtige internationale virksomheder. De tre hold, som vi har valgt, repræsenterer tilsammen en spændende bredde af kompetencer inden for arkitektur, smart city, økonomi og midlertidighed, som er blandt de kompetencer, vi efterspørger, fortæller direktøren. 

Midt i juni - helt præcist den 15. juni - går startskuddet for de tre holds arbejde. Herefter har holdene frem til medio oktober til at arbejde med opgaven, hvorefter der laves en evaluering for at uddrage de bedste elementer, der skal indgå i den samlede udviklingsplan for Stigsborg Havnefront. 

Resultatet af evalueringen og beslutning om det videre arbejde med udviklingsplanen foreligger omkring årsskiftet. 
 

Fakta om holdene