Foto: Ed Jones, Scanpix

Triumf: Målløs Jan Ø. Jørgensen vinder China Open

Nordjyske Jan Ø. Jørgensen skriver eksklusivt kapitel i badmintonhistorien - som den første ikke-asiatiske spiller nogensinde vandt han søndag China Open over Chen Long.

Mange har forsøgt før ham, og de har alle fejlet. Men søndag gjorde Jan Ø. Jørgensen det, ingen ikke-asiatiske spillere har klaret før - han vandt turneringen China Open. Og så tilmed over Chen Long, som nordjyden kun har slået én gang tidligere i ni forsøg.

- Jeg er lidt rundt på gulvet lige nu, det må jeg sige. Jeg er mega stolt helt ned i maven. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige, siger Jan Ø. Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Og det er sjældent, jeg ikke har noget at sige. Det ved dem, der kender mig, tilføjer Jan Ø. Jørgensen. 

Læs også Jan Ø. Jørgensen klar til finale i Kina

Den 28-årige badmintonspiller fra Aalborg har også tidligere vundet Indonesia Open som den eneste ikke-asiat, og søndag slog han altså den ellers suveræne Chen Long i China Open-finalen med cifrene 22-20 og 21-13.

- I forhold til nogle af de tidligere gange, jeg har tabt finaler til ham og måske blev en smule ivrig, så fik jeg bidt det op den her gang.  Jeg sagde til mig selv ved 11-7, at nu skal du vinde sådan og sådan. Nu er der ti point til. Da jeg så fik 15, så var der seks point. Jeg tænkte på, hvad jeg skulle gøre i stedet for at spille på de rå følelser, siger Jan Ø. Jørgensen, der så Chen Long slå Viktor Axelsen i semifinalen.

Med sejren og de godt 370.000 kroner i præmiepenge følger også et fornemt spring på den verdensrangliste, som bliver opdateret på torsdag. Her vil Jan Ø. Jørgensen nu være placeret som nummer tre, lige efter malaysiske Lee Chong Wei og Chen Long, skriver TV2 SPORT.