06:08

Helen og Jønnes kolonihave er blevet lidt af en touristattraktion, mange af de udenlandske Cruisegæster, der årligt besøger Aalborg, kigger forbi for at opleve den gode danske hygge.

Tusindevis af krydstogtsgæster besøger Helen og ”Jønne” i kolonihaven

Helen og "Jønne" fra Aalborg har åbnet havelågen for tusindevis af turister i krydstogtsæsonen.

I Aalborg er krydstogtsæsonen i gang, og det betyder at masser af gæster strømmer rundt i Aalborgs gader. Og fordi der i havnebyen ikke er en lille Havfrue, så har VisitAalborg valgt at tilbyde en lidt anderledes, men stadig pæredansk turistattraktion. Nemlig en klassisk kolonihave i vestbyen.

Det nordjyske ægtepar Helen og ”Jønne” åbner havelågen op for de mange gæster – og det har vist sig at være en stor succes. I løbet af sæsonen regner de med, at cirka 2000 gæster kommer og betræder græsset i den lille have for at blive klogere på de danske kolonihaver og kolonihavebevægelsen.

Mød ægteparret i Nordjylland LIVE klokken 19:30

Vidste du? 

De første kolonihaver blev anlagt i Aalborg. Sagfører Jørgen Berthelsen fik i 1880’erne ideen til små haver til Aalborgs arbejderbefolkning. Han lejer et areal lige uden for byen 551 kroner i 1884. Der bliver lejet 85 haver ud, og den første jordleje er på 14 kroner for et år.

Kilde: Arbejdermuseet