02:10

Foto: Joakim Brader

1 af 2

Tusindvis af nye ungdomsboliger er ikke nok

Når tusindvis af studerende til september begynder på deres uddannelser, vil nogle hundrede af dem stå uden fast bolig. Men med tag over hovedet

Ingen studerende skal stå uden tag over hovedet, når de begynder på deres uddannelser efter ferien. Det mener Aalborg Kommune, som derfor igen i år giver tag-over-hovedet-garanti til alle. 

Tag-over-hovedet-garantien går ud på, at studerende, som ikke er blevet tilbudt en ungdomsbolig eller selv har fundet en privat lejebolig, med garanti har en seng at sove i til studiestart. Aalborg Kommune har lavet en aftale med vandrerhjemmet i byen, så studerende for 83 kroner om dagen kan bo der, indtil de finder en fast studiebolig. 

- Vi kommer til at se det samme mønster som de foregående år. Så vi forventer, at et sted mellem 100 og 200 unge skal indkvarteres på vandrerhjemmet, indtil vi finder en anden løsning, siger Eigil Johansen, som er forretningsfører i AKU-Aalborg.

Aalborg Kommune har ellers bygget mange nye ungdomsboliger de senere år. Siden 2011 er der kommet 4000 nye lejligheder til, så det samlede antal nu ligger på godt 6800 lejemål. 

- Faktisk får vi til studiestart 340 helt nye boliger, men selvom der er bygget rigtig mange boliger, har vi stadig en flaskehals. Efterspørgslen stiger samtidig med, at vi bygger. Det skyldes til dels, at elever og lærlinge også har fået øje på kommunens ungdomsboliger, siger Eigil Johansen.

Eigil Johansen vurderer, at vandrerhjemmet i Aalborg vil være tømt for studerende i løbet af et par måneder efter studiestart.

Aalborg Kommune fortsætter byggeriet af nye ungdomsboliger. Allerede til februar næste år udvides porteføljen med 300 - 400 lejemål. 

 

Vi har spurgt vores brugere på Facebook, om hvordan deres oplevelse med at finde studiebolig i Aalborg har været