Tusindvis mødt op for at indvie ny Kulturbro

Den er blevet udskudt gang på gang, og har været 11 år undervejs, men i dag blev cykel- og gangstien over Limfjorden så endelig indviet.

Flere tusinder var lørdag mødt til åbningsfest for den nye faste forbindelse mellem Aalborg og Nørresundby. En af dem, der er mødt op, er pensionist Bente Norup fra Hasseris. 

- Nu kan jeg så så prale med, at jeg er den første, der går over broen. Det er en glæde for livet, siger hun. 

Kulturbroen - som den hedder - fik den obligatoriske snorklipning, og derefter gik de alle i samen flok over broen. 

 
 
Foto: Jesper Bo Winther

- Det er flot, det er det.  Det er en festlig dag. Det er dejligt at have udsigten på begge sider. Man kan godt mærke, man går på en bro. Den er lidt gyngende. Nu er der jo også mange mennesker, lyder det fra Bente Norup. 

Broen er tiltænkt både fodgængere og cyklister pg er koblet på jernbanebroen i Aalborg.

Som fortalt forleden i TV2 Nord har Kulturbroen været 11 år undervejs, og været tæt på at blive skrinlagt flere gange. Men nu er den her.  Den har kostet mere tre gange den oprindelige pris. 25 millioner kroner har det kostet at montere cykel- og gangbroen på den eksisterende jernbanebro.

11 års kamp for at få etableret en cykel- og gangbro over Limfjorden bliver nu endeligt forløst. Du kan se her, hvordan vejen dertil så ud. 

- Jeg synes, det er en rimelig pris for noget, som kommer til at binde Aalborg og Nørresundby sammen på en ny måde, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen. 

Borgmesteren har store forventninger til Kulturbroen, der altså ikke kun skal tjene et praktisk formål.

- Man kan jo se på alle de mennesker, der er kommet, at det her kommer de virkelig til at nyde glæde af. Det kommer til at skabe en ny sammenhæng og nogle nye forbindelser mellem Aalborg og Nørresundby, så vi kommer til at bruge havnefronterne på nogle nye måder, og det er jo noget af det, som folk har efterspurgt rigtig meget. Flere muligheder for at komme på tværs af fjorden. Flere muligheder for at binde os sammen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland