Tvillingerne Mathilde og Mikkel Eihilt Grunnet, 14 år, træner hårdt inden det kommende VM. Foto: Michael Andersen

Tvillingerne Mathilde og Mikkel Eihilt Grunnet, 14 år, træner hårdt inden det kommende VM. Foto: Michael Andersen

1 af 2

Tvillinger udtaget til VM i dans

Mathilde og Mikkel Eihilt Grunnet skal kæmpe mod verdens bedste i standarddans for juniorer. De er i yderst kompetente hænder, når det gælder træningen.

Tvillingerne Mathilde og Mikkel Eihilt Grunnet, 14 år, blev udtaget til VM før sommer. Lige siden har den stået på rigtig mange timers træning hver uge.

Vi møder parret søndag formiddag i Aalborg Danse Centers sal på Nytorv, og her er det deres moster, den tidligere professionelle danser og danseinstruktør, Marianne Eihilt, der øser ud af sin internationale erfaring. Hun springer rundt og stiller sig i vejen for tvillingeparret, som hele tiden må styre uden om i en hurtig wienervals.

- Det er godt at være forberedt, så de ikke tror, de kan danse lige præcis den koreografi, de har øvet. Der kommer måske 20 par på gulvet ad gangen, og det er langt flere, end de er vant til, forklarer Marianne Eihilt, der blev landskendt for sine mange sæsoner i Vild Med Dans på TV2.

Tvillingeparret tager en tur mere. Marianne agerer først et italiensk par, så et russisk, og ved mødet med "det polske par" minder den ellers flydende og elegante dans pludselig om kampsport.

- Vi skal tænke på en anden måde, end vi plejer og være dygtige til at forudse, hvad de andre laver, siger Mikkel.

VM for juniorer foregår i Bratislava i Slovenien 9. september. Mathilde og Mikkel fra Aalborg var det første af to danske par, der blev udtaget. I alt deltager ca. 80 par.

Forventningerne til en plads på podiet er på forhånd skruet ned hos parret selv, hos moster og hos deres mor, Betina Eihilt, der selv er danseinstruktør i Aalborg Danse Center.

- Vi skal ikke ned for at vinde. Mathilde og Mikkel skal først og fremmest have en god oplevelse, men de har allerede udviklet sig rigtig meget under de seneste ugers træning, siger Betina Eihilt.

Mor og moster tager med på den lange køretur til Bratislava, og for Marianne bliver der tale om en gensyn. I præcis den samme hal vandt hun en VM sølvmedalje som senior for ca. 20 år siden. Også mormor og morfar, der stiftede Aalbog Danse Center for 50 år siden, tager med.

- Vi er stolte, hver gang det går vores børn godt. Men vi var jo også glade første gang, de deltog i et afdansningsbal. For os er det familiesammenholdet og oplevelserne sammen, der betyder noget siger morfar Preben Eihilt.

Mathilde får de sidste ord:

- Vi gør det, så godt vi kan. 

Tvillingerne Mathilde og Mikkel Eihilt Grunnet, 14 år, træner hårdt inden det kommende VM.  Foto: Michael Andersen