01:37

Hun er Danmarks ukronede numsedronning, Louise " Twerk queen" Kjølsen fra København, fører an når det årlige karneval bliver afviklet i Aalborg Lørdag den 26 Maj. Så alle karnvalsgæster kan glæde sig til ryste bagdel med karnevalsdronningen

Twerker og feminist bliver dronning af Aalborg Karneval

Det er slut med den ubrudte kongerække til Aalborg Karneval - den 26. maj vil dronningen af twerk, Louise Kjølsen, føre an i optoget som dronning af Aalborg Karneval 2018.

I årevis har der været en konge af Aalborg Karneval - blandt andre Mogens Jørgensen, Jonny Hefty, Dolph og Johnny Reimar har haft den udsøgte ære.

Men Aalborg Karneval 2018 bliver anderledes. For i år skal karnevallet ledes af en dronning. "Twerk queen" og feminist Louise Kjølsen er søndag eftermiddag ved en ceremoni i Nordkraft i Aalborg blevet kronet Dronning Louise den første af Aalborg. 

Og den 26. maj, når Aalborgs gader fyldes til bristepunktet med festglade mennesker, vil hun føre an i løjerne. 

  Foto: Mogens Jørgensen

- Louise er et ikon inden for moderne feminisme, og hun har som medforfatter til den feministiske debatbog Ludermanifestet vist hele Danmark og kvinder vejen ud af den sociale skammekrog og bevæbnet dem med frigjort seksualitet. Aalborg Karneval er stolte over at krone Louise og gøre hende til officiel karnevalsdronning, fortæller formand Mette Bugge fra Aalborg Karneval.

Ud over at være Danmarks ukronede numsedronning har Louise Kjølsen en kandidatgrad i psykologi fra Københavns Universitet. Hendes speciale undersøgte, om dansen twerk kan anses som en feministisk praksis.

Til Aalborg Karneval vil hun vise, om det rent faktisk holder stik og måske få hele Aalborg til at ryste bagdel med årets Karnevalsdronning.

Louise Kjølsen er blevet kendt som en del af feministgruppen GirlSquad, som også består af Nikita Klæstrup og Ekaterina Krarup Andersen. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen / Ritzau Scanpix