U21-EM i karate: Danmark vinder guld og sølv

Det danske karate-landshold har vundet to medaljer til U21-EM, som blev afholdt i Gigantium i Aalborg.

Der er blevet uddelt en del øretæver i Aalborg henover weekenden. Gigantium har nemlig lagt gulv til U21-EM i karate.

Det danske landshold stillede op med 30 kæmpere, og det lykkedes to af dem at hive en medalje hjem til Danmark.

- Vi havde håbet på mere, men vi er glade for at have vundet to medaljer, siger landstræneren, Allan Busk.

U21-EM i karate begyndte fredag, og det startede godt for det danske landshold. Her vandt Erika Batakujevic fra Helsinge nemlig den første guldmedalje til Danmark.

Søndag blev det til endnu en medalje til det danske landshold, da Mads Viberg Larsen fra Holstebro vandt Bronze.

Ud af de 30 danske kæmpere på landsholdet er der syv nordjyder, men der blev desværre ingen medaljer til dem.

Fredag havde nordjyske Noah Kristensen sin EM-debut. Se, hvordan det gik i indslaget her.

”Et fantastisk mesterskab”

I løbet af weekenden har 1.100 kæmpere fra 51 lande været i aktion, og det er allerførste gang et internationalt karatestævne er blevet afholdt på dansk jord.

- Generelt set har det været et fantastisk mesterskab, og det har været så fedt at være på hjemmebane, siger landstræneren.

Om en måned er der EM i karate igen. Denne gang er det seniorerne, der skal på måtten og kæmpe i Spanien.

TV2 Nord var med, da Gigantium forvandlede tribuner og baner, så det passer til et stort internationalt karate-stævne. Se, indslaget her.