(U)lykkeligt skrigende gymnasieelever: Bankospil fremtvinger tårer og jubel

Det var en utraditionel måde, hvorpå eleverne på Nørresundby Gymnasium og HF fik afsløret hvilke fag, de skal op i til sommerens eksaminer.

Vejret blev holdt i spænding, og nervøse ansigtsudtryk var malet på de unge mennesker, da Nørresundby Gymnasium og HF fredag løftede sløret for, hvilke fag afgangseleverne skal op i til eksamen de kommende uger. 

For før man kan fejre, at man er blevet student og kan tage studenterhuen på, venter der en række forskellige eksaminer. Og de eksaminer blev præsenteret via et bankospil fredag, da der var sidste almindelige skoledag. 

- Vi trækker numre - nogle numre, det er bare numre, men andre numre, de står for et fag. For eksempel mundtlig eksamen i matematik eller skriftlig eksamen i engelsk. Når der så kommer et af de numre, så siger jeg. hvad det er, siger skolens rektor, Søren Hindsholm. 

Det er Undervisningsministeriet, der fastlægger, i hvilke fag den enkelte elev skal aflægge prøve, men det er skolen, der gør eleverne bekendt med, i hvilke fag der skal aflægges prøve. Og det var altså i år pakket ind i et bankospil. 

Inspiration fra andet gymnasium

Det er første gang, at det nordjyske gymnasium offentliggør eksamensfagene på den måde. Inspirationen kom fra et andet gymnasium, som tidligere havde gjort noget lignende. 

En af de elever der inden spillet har svedige håndflader er Caroline fra 3.T. For hende er dansk og psykologi drømmefagene, mens to andre fag falder i mindre god jord. 

 - Historie og samfundsfag. Så får jeg ikke min hue. Det gør jeg ikke, lyder forudsigelsen med frygten for at dumpe.   

Undervejs i spillet lyder der (u)lykkelige udbrud og skrål fra eleverne. Og da spillet er kommet tilpas langt hen, er resultatet klart. 

Caroline skal bruge de kommende uger på at lave eksamensforberedelse til historie, dansk og psykologi. 

- Jeg tror ikke, det går så godt, når vi starter på historie. Men dansk - det er mit bedste fag, så det er sgu fint. Og psykologi er min højeste karakter, så det er fint. Jeg er glad. Det er okay. Jeg skal lige hjem og snakke med min mor, og så tager vi den derfra, siger hun med et grin. 

Nu venter læseferien for Caroline og resten af gymnasieeleverne. Men inden bøgerne og notesblokkene skal findes frem, så skal resten af fredagen bruges på at fejre, at der nu ikke er flere almindelige skoledage tilbage. 


Seneste nyt

fra Nordjylland