Foto: Henning Bagger, Scanpix

Ung kvinde gik dankort-amok - brugte 188.000 af bankens kroner

En ung kvinde fra Aalborg tog i 2015 powershopping til et helt nyt niveau - nu er hun anklaget for bedrageri.

Kvinder har alle dage haft ry for at kunne give penge svimlende hurtige ben at gå på - men det er nok alligevel de færreste, der ville kunne følge med den unge kvinde fra Aalborg SV, der på mandag, den 20. februar, sidder tiltalt for bedrageri ved retten i Aalborg.

På bare seks dage i 2015, fra den 25. august til den 1. september, nåede hun at bruge 187.982 kroner. Problemet var bare, at pengene ikke var hendes, men derimod Danske Banks og adskillige forretningsdrivendes i Aalborg, Nørresundby, Pandtrup, Aabybro, Saltum, Randers, Aarhus, Horsens, Odense, Roskilde og København.

Sagen startede, da kvinden den 18. august havde held med at få Danske Bank til at oprette en konto og udstede et dankort til hende. Knap en uge senere begyndte hun at bruge penge, selv om der angiveligt ikke var dækning for dem på kontoen.

På få dage brugte hun 16.360 kroner, før banken opdagede overtrækket og spærrede kortet den 30. august. 

Men det stoppede ikke kvinden, som ringede til sin bank og fik ophævet spærringen med løfte om, at en stor arv ville gå ind på kontoen dagen efter.

Arven kom nu aldrig, men den unge kvinde fra Aalborg fik pludselig travlt med for alvor at rippe kontoen. På bare to dage svang hun dankortet med en imponerende fart og brugte i alt 171.622 kroner, mens hun arbejdede sig rundt til butikker i Nordjylland og ned igennem landet, hele vejen til København.

Derfor skal hun mandag morgen for retten med udsigten til en mulig fængselsstraf hængende over hovedet.