Fornærmende tilråb mod politiet skaffede en ung mand en sigtelse natten til lørdag. Foto: Torben Lykke Larsen (Arkiv)

Ung mand anholdt for grov fornærmelse mod politiet

En beruset 18-årig blandede sig i politiets arbejde og endte med en sigtelse for fornærmende tilråb.

En ung mand fra Nørresundby er lørdag vågnet op til formentlig både fysiske og moralske tømmermænd. I hvert fald er hans weekend begyndt med en sigtelse for fornærmende tiltale mod politiet.

Den 18-årige mand, som var god beruset, befandt sig natten til lørdag i Vejgaard. Her var politiet i gang med en opgave, de den 18-årige kom forbi og begyndte at blande sig.

- Han fik at vide flere gange, at han skulle blande sig udenom og gå fra stedet, men han blev ved med at blande sig, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Jørgensen.

Til sidst bevæger den 18-årige sig lidt væk fra stedet, men han vil tilsyneladende gerne have det sidste ord over for betjentene. Fra omkring fem meters afstand  vender han sig mod betjentene og råber "Fucking pansersvin! 4-0 til Palle Sørensen" med henvisning til den firedobbelte politimorder og indbrudstyv, som i 1965 i København skød og dræbte fire betjente samme aften.

For den 18-årige hjalp det ikke meget, at han havde styr på sin kriminalhistorie. Der var kontant afregning fra betjentene på stedet.

- Det er en overtrædelse af straffeloven, når man taler sådan til politiet, og derfor sigter vi ham for fornærmende tiltale mod politiet, fortæller vagtchef Per Jørgensen.