LIGE NU:

Ung skuespiller kæmper for sin drøm

Det er en af de sværeste uddannelser at komme ind på. Alligevel kæmper Sebastian Lisborg Stenholm for at klemme sig gennem nåleøjet, så han kan udleve sin drøm om at blive skuespiller.

Det er ikke sådan lige til at blive skuespiller. Det kræver hårdt arbejde og en målrettet indsats at blive optaget på en af landets tre skuespillerskoler.

Sebastian Lisborg Stenholm er en af de mange unge mennesker, der drømmer om en dag at stå på de skrå brædder foran et stort publikum.

Drømmen har han ikke fra fremmede. Begge hans forældre er skuespillere.

quote Det er meget vigtigt, at man gør det, man har lyst til. Jeg har ikke lyst til at sidde på et kontor

Sebastian Lisborg Stenholm, skuespiller

- Lige siden jeg var seks år gammel, har min drøm været at blive skuespiller. Dengang tænkte jeg: 'Jeg skal være lige så god som min mor og far', fortæller Sebastian Lisborg Stenholm.

Han går i 2.g på Aalborghus Gymnasium, men sin fritid bruger han på skuespil. I øjeblikket er han en del af dramaholdet KUL, som er en del af Aalborg Ungdomsskole.

I uge 9 lægger Nordkraft scener til arrangementet ’Ung Scenekunst Aalborg’, hvor unge skuespilleraspiranter kan få lov at prøve deres talenter af foran et publikum.

Til arrangementet er Sebastian Lisborg Stenholms dramagruppe også med. De skal opføre et stykke, der hedder ’Slam the Door’, som er baseret på Henrik Ibsens klassiker ’Et Dukkehjem’.

Øvelse gør mester

For de unge skuespillere er det en god måde at få erfaring på.

- Det er jo en af grundene til, vi gør det. Det giver de unge mulighed for at dygtiggøre sig så meget de vil og bruge det som et springbræt til at komme videre, siger Charlotte Prip, som er dramaturg og underviser for dramaholdet KUL.

Sebastian Lisborg Stenholm håber også, at han efter gymnasiet kan blive optaget på en af de attraktive skuespillerskoler i Danmark.

- Så vidt jeg husker er der fire eller otte, der kommer ind på hver skole, så det er meget svært at komme ind. Man skal også igennem tre forskellige optagelsesprøver, så det er meget usikkert, siger Sebastian Lisborg Stenholm.

Selvom det er en usikker karrierevej, så er han fast besluttet på at forfølge sin drøm.

- Jeg synes, det er så spændende, og jeg føler det er vigtigt, fordi livet kan være meget kort. Så det er meget vigtigt, at man gør det, man har lyst til. Jeg har ikke lyst til at sidde på et kontor, så derfor vil jeg stræbe efter at blive skuespiller, siger Sebastian Lisborg Stenholm.

Spørger man hans lærer på dramaholdet, så er hun ikke i tvivl om, hvor langt hans talent rækker.

- Det kan føre lige så langt, som Sebastian vil. Det er helt hundrede. Han er et naturtalent. Og vil han gå hele vejen og blive professionel skuespiller, så bliver han også det, slutter Charlotte Prip.

 

hotel viking

Mand i kritisk tilstand efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

hotel viking

Mand i kritisk tilstand efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

Til forsiden

Til forsiden