Unge nordjyder lever af at få folk til at betale regningen

To unge nordjyske iværksættere har startet egen virksomhed, der driver inkasso - og får folk til at betale den regning, man lige har glemt.

Iværksætterne Morten Holst Henriksen og Christoffer Baadsgaard fra Aalborg har selv måttet lukke virksomheder på grund af dårlige betalere. Nu har de succes med at drive inkasso for små beløb og har allerede krævet 100 mio. kr. ind til danske virksomheder.

Danske virksomheder går hvert år glip af mere end 30 milliarder i ubetalte fakturaer – beløb, der ofte afskrives, fordi de eksisterende inkassoløsninger for små- og mellemstore er uoverskuelige, besværlige, dyre og ineffektive. Det er ofte små tilgodehavender, som bliver afskrevet, men på knap tre år er det lykkedes to unge nordjyder at indkræve mere end 100 mio. kr. i ”småregninger” ind til det danske erhvervsliv.

Som serieiværksættere har Morten Holst Henriksen og Christoffer Baadsgaard fra Aalborg selv oplevet at måtte lukke virksomheder pga. dårlige betalere. Dengang var det for dyrt og besværligt at køre inkassosager. Deres egne erfaringer med dårlige betalere blev omsat til virksomheden Debito.dk, der håndterer inkasso online, så det er nemt for virksomheder at kræve penge ind.

Virksomheden blev stiftet i 2013, og idéen har været at gentænke forløbet for en inkassoproces, så det bliver nemt for kreditorer at indkræve selv små beløb. Og det virker. Siden virksomheden startede med at teste den online platform, er der blevet krævet 100 mio. kr. ind fra debitorer i ind-og udland. Dansk erhvervsliv har ubetalte regninger og fakturaer for flere mia., og for Debito.dk er det næste mål at indkræve en mia. kr. til dansk erhvervsliv. Penge, som virksomhederne ellers ville gå glip af.

- Vi har især mange håndværkere, selvstændigt erhvervsdrivende og små konsulentvirksomheder blandt vores kunder. Mange er slet ikke vant til at køre inkassosager for nogle få tusinde kroner, men det kan jo være mange penge for en enkeltmandsvirksomhed. Og når vi får regnet på det, har vores kunder tit mange flere penge til gode, end de tror, siger Morten Holst Henriksen, der er medstifter af Debito.dk.