Nikoline Prehn skal sammen med andre unge i dag fremlægge forslag om miljø og bæredygtighed for byrådet i Aalborg. Foto: Privatfoto

Skoleelever fremlægger i dag forslag om miljø og bæredygtighed for byrådet i Aalborg. Foto: Jesper Lange

1 af 2

Unge skal fremlægge miljøtiltag for byrådet i Aalborg

I dag skal Aalborg Ungebyråd præsentere sin indstilling til emnet 'klima, miljø og bæredygtighed' for byrådet i Aalborg.

Siden december har Aalborgs Ungebyråd arbejdet med miljø og bæredygtighed, og i dag er det blvet tid til at fremlægge Ungebyrådets tanker og overvejelser for det rigtige byråd i Aalborg.

- Vi mener, at Aalborg kommunes unge bør få mere viden om det ekstremt vigtige emne. Børn og unge er fremtiden, og hvis ikke de får nok viden om emnet, står vi i en meget uheldig situation om få år. Derfor har vi i Aalborg Ungebyråd udarbejdet to forslag til, hvordan Aalborg kommunes børn og unge på bedste vis bliver introduceret til emnet 'Klima, miljø og bæredygtighed', som kommunen i forvejen vægter højt, fortæller repræsentant for Aalborg Ungebyråd, Nikoline Linnemann Prehn.  

De unge har udarbejdet to forslag: 

  1.  En årlig miljødag på alle kommunens skoler, hvor udskolingens elever får en hel dag med læring om klimaet, miljø og bæredygtighed.
  2. At alle kommunens skoler skal oprette såkaldte 'miljøråd', som skal fungere på samme vis som de i forvejen eksisterende elevråd, hvor enkelte elever er udvalgt til at udtænke flere bæredygtige forslag til den enkelte skole.

De unge skal fremlægge deres forslag i forbindelse med byrådsmøde i Aalborg Kommune i eftermiddag.