LIGE NU:

Utzon Center-direktør vinder pris som Danmarks mest dristige

Kreativ direktør hos Utzon Center, Lasse Andersen, tildeles en nystiftet pris fra Statens Kunstfond som Danmarks mest distrige inden for dansk kunst og kultur.

Dristighedsprisen er en stor, nystiftet pris fra Statens Kunstfond, og den går til Utzon Centers kreative direktør Lasse Andersson.

Statens Kunstfond begrunder tildelingen af prisen, at Lasse Andersson besidder stort mod og engangement, samt at han har udrettet en enestående indsats for at markere Utzon Center som ét af Danmarks nye, centrale udstillingssteder for arkitektur.

Om Utzon Center

- Jeg er så stolt af og glad for den her pris. Jeg plejer at sige til min hustru, at når man er over fyrre, så er det slut med ros til arkitekter, men jeg tager det hele tilbage, siger Lasse Andersson i en pressemeddelse.

- Det er en god følelse, når nogle af de arkitekter, jeg respekterer allermest, sætter pris på, at jeg er dristig og har skabt et team, der tager arkitektoniske bungy-jumps med mig på ugentlig basis.

Dristighedsprisen tildeles et værk eller et virke, som demonstrerer et stort fagligt mod og engagement. Prisen skal anerkende arkitekter, som med deres faglige engagement skubber til fagets grænser og går forrest i udviklingen af arkitekturscenen i Danmark.

- Utzon Center i Aalborg har under Lasse Anderssons ledelse markeret sig som ét af landets nye, centrale udstillingssteder for arkitektur – herunder særlig formidling af fagets kunstneriske dimensioner til børn og unge. Lasse Andersson og hans dedikerede team har gjort en forskel for kulturmiljøet i Aalborg og er nået ud over rampen med budskabet om den betydning, arkitekturen har for os alle, skriver Statens Kunstfond i pressemeddelelsen.

Arkitektur for alle

Prisen er indstiftet af Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur og uddeles for første gang på Arkitekturens Dag den 1. oktober 2018. Prisen er på 50.000 kr.

- Vi sætter en ære i at gøre tingene på vores facon og bygge partnerskaber med nogle af de bedste i verden med det eneste formål at give alle, der træder ind ad døren her i Aalborg, en ”arkitektonisk krammer” og en arkitektonisk oplevelse, der viser, at god arkitektur gør verden til et bedre sted, siger Lasse Andersson.

Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur har en årlig bevilling på finansloven på 12 millioner kroner. Udover igangsættelsen af initiativer uddeler udvalget også to gange årligt midler til blandt andet projektstøtte, rejse- og arbejdslegater.

Prisen overrækkes af arkitekt og medlem af Statens Kunstfond Boris Brorman Jensen ved Utzon Centers fejring af Arkitekturens Dag 1. oktober. Arrangementet finder sted fra 16.30-19.00, hvor også Aalborg Kommunes årlige bygningspræmiering finder sted med tilhørende arkitektur-talk, debatarrangement og efterfølgende reception.

Om Lasse Andersson

 

genåbning erhvervsuddannelse himmerlands erhvervs- og gymnasieuddannelser Aars

play Erhvervsuddannelser er genåbnet i fuldt omfang: - Det er sat'me dejligt, lyder det fra murerlærling

kylling teaser sous vide

Hessel reddede kyllings liv med en sous vide

Pachamama

Aalborgs musikliv skal sparkes i gang med en række koncerter på byens kollegier

def_thumb,50_percent

play Aalborg karneval 2021 er aflyst

genåbning erhvervsuddannelse himmerlands erhvervs- og gymnasieuddannelser Aars

play Erhvervsuddannelser er genåbnet i fuldt omfang: - Det er sat'me dejligt, lyder det fra murerlærling

kylling teaser sous vide

Hessel reddede kyllings liv med en sous vide

Pachamama

Aalborgs musikliv skal sparkes i gang med en række koncerter på byens kollegier

Til forsiden

Til forsiden