01:58

Der var alle muligheder for at blive våd i Aalborg i dag. Aalborg Festival er i fuld gang og mange af aktiviteterne foregår i og på vandet ved havnen.

Våd Aalborg Festivals

Stand Up Paddling, Deap Water Solo og Flyboard. Mulighederne var mange, hvis man gerne ville være våd I Aalborg I dag.

Stand up paddling er en forholdsvis ny sport i Danmark, og man kan ret hurtigt lære den grundlæggende teknik.

- Nybegyndere kan komme ud på vandet med det samme. Man kan sagtens få en ok teknik på et par timer, siger stand up paddling-instruktøren, Jakob Kurup til TV2 NORD.

Man kan godt dyrke stand up paddling uden at blive våd, men det kan man ikke undgå lidt derfra, hvor Aalborg Klatreklub har arrangeret et deap water solo klatrekonkurrence. Reglerne er enkle. Kom så langt op af klatrevægen som mulig, inden du falder eller springer i vandet.

- Ruterne bliver gradvis svære og svære, og på den måde finder vi til sidst en vinder. Det er den, der har klatret højest op på den sværeste rute, siger medarrangør Anders Mølgaard fra Aalborg Klatreklub til TV2 NORD.

Våd er man til gengæld fra starten af, når man skal prøve at holde balancen på et såkaldt flyboard.

- Det er ikke svært. Aller kommer op i løbet af de første 10 minutter, og det er en rigtig, rigtig god oplevelse, siger formanden for den nye klub, Aalborg Flybord Klub, Rene Sørensen.

Søren Bøgh fra Aalborg prøvede flybord i dag for første gang.

- Det er super lækkert. Når man bare sådan hænger helt oppe i luften. Man svæver bare. Det føles sådan frit, meget frit, siger Søren Bøgh til TV2 NORD.

Aalborg Festivals forsætter i morgen.