02:04

Suzuki rundede 300 kilometer i timen

Foto: Michael Kraghmann

1 af 2

Værkstederne har travlt: Motorcykler vil ud i forårsvejret

Efter en lang og stille vinter er der kommet sved på panden på de nordjyske motorcykelværksteder, siden solen i fredags dukkede op.

Olien er størknet, spindelvævet har sat sig og rusten har spredt sig. Henover vinteren har mange motorcykelentusiaster efterladt deres dyrebare køretøjer i skuret eller hos værkstedet HMC Motorcykler. Nu da foråret er over os, skal skærmen pudses og støv og rust vaskes væk. Det kan mærkes på værkstedet i Vodskov.

- Lige nu der strammer det til fordi den første forårssol har vist sig. I fredags specielt, der fik vi travlt. Det er jo nu folk vil have deres cykler ud igen. Vi har 50 cykler til vinteropbevaring, som gerne skal ud og køre her over den næste måneds tid. Og så alle de cykler vi har solgt her henover vinteren, siger motorcykelmekaniker i HMC-værkstedet Robert Nygaard Quist-Jensen .

Udover bestillinger der skal gøres klar til nye ejere, og motorcykler der har stået over vinteren på værkstedet, så kommer der også mange ind med køretøjet fra skuret, der er blevet overrasket over, at solen pludselig dukkede op. 

- Specielt dem, der har opbevaret deres cykler hjemme, de opdager lige pludselig, at de skal ud og køre, og så får de travlt med at få dem lavet, det ser vi tit, siger Robert Nygaard Quist-Jensen. 

Se og hør, hvordan det lyder, når en Suzuki Hayabusa går fra 0 til 300 km/t. 

00:48 Luk video