Foto: Bruno Stagsted

Vandrende hollænder gør stop i Vestbjerg på vej til Nordkap

Jörgen van der Pol fra Holland lader ikke sin sygdom stå i vejen for eventyr. Han er ude på en vandring tur-retur til Nordkap i det nordligste Norge.

Lørdag kom en hollænder forbi - ikke den flyvende, men derimod den vandrende. For 16 dage forlod Jörgen van der Pol Flensborg i Tyskland. Nu er han nået til Vestbjerg, en vandring på godt 300 kilometer, men kun en forsvindende lille del af en længere rejse.

Van der Pol er nemlig til fods på vej til Nordkamp i det nordligste Norge - og tilbage igen.

- Jeg startede i Tyskland, op gennem Danmark, så hjem gennem Finland, de baltiske lande, Polen, Tyskland og hjem, siger Jörgen van der Pol.

Det er en rejse på i alt syv et halvt tusinde kilometer, og hollænderen er kommet godt fra start.

- Det har været koldt, men folk er flinke, og trafikanterne er flinke, siger vandringsmanden, der ikke bare uden videre har kastet sig ud i dette eventyr.

Jörgen van der Pol har sine udfordringer med i tasken.

- Jeg har en sjælden lidelse. Ddet påvirker mit syn. Mit helbred bliver dårligere og dårligere. Jeg plejede at ro tusindvis af kilometer i kajak, men jeg kunne ikke ro mere. Jeg kunne ikke se kompasset. Men så begyndte jeg at gå, og nu går jeg langt, forklarer Jörgen van der Pol, der bærer solbriller for at beskytte sine øjne.

I dag har han god fart i vandrestøvlerne, men på grund af helbreddet tager han turen i sit eget tempo. Han skiftevis sover hos private og i sit medbragte telt, og han ser frem til, at foråret snart får fat. 

Sidste år gik turen fra Portugal til Holland. Nu hedder ruten altså Nordkap tur-retur, og hvad det næste bliver? Ja, det er langtfra planlagt endnu.

Jörgen van der Pol regner med at nå Nordkap til juli og at være hjemme i Groningen i Holland igen sidst på året.

02:11

Jörgen van der Pol vandrer til Nordkap

Luk video