Foto: TV2 Nord (Arkiv)

Vandtabet i Aalborg er normalt igen

Vandtabet i Aalborg er nu nede på det normale niveau, men det er endnu ikke lykkedes for Aalborg Varme at finde årsagen til det usædvanligt store vandtab.

Efter at have arbejdet på højtryk siden weekenden har Aalborg Varmes medarbejdere nu gode nyheder til Aalborg Kommunes varmekunder: Vandtabet i systemet er nu nede på det normale niveau, ja faktisk en smule under, og der er derfor ikke længere nogen risiko for, at varmen forsvinder ude hos fjernvarmekunderne.

Denne udvikling betyder dog ikke, at gennemgangen af hele fjernvarmesystemet indstilles – det er nemlig endnu ikke lykkes at finde en forklaring på det usædvanligt store vandtab, oplyser Aalborg Varme.

Læs også Hul i varme-net stadig ikke fundet: Vand og varme fosser ud

De skal derfor i gang med et større detektivarbejde, som indeholder over 3000 kilometer underjordiske installationer, 80 pumpestationer og 5.000 tekniske installationer, for at lokalisere årsagen til fejlen og forhindre, at situationen kan gentage sig.

Aalborg Varme kan dog, efter at have analyseret store mængder data og gennemgået ledningsnettet, konstatere, at det ikke er noget brud på selve ledningsnettet, der er skyld i vandtabet. De formoder derimod at fejlen findes på et teknisk anlæg. 

02:16

Aalborg Varme leder lige nu med lys og lygte for at finde en lækage i ledningsnettet på det varme vand.

Luk video