LIGE NU:

Vanvidskørsel: Bil målt til 191 km/t på Løgstørvej

Fotovognen er på overarbejde mellem Løgstør og Nibe. Alt for mange kører alt for stærkt, lyder det fra fotobetjenten. Den hurtigste er målt til 191 km/t.

Politiet er igen ude med fotovognen. I dag fotograferer ATK-bilen bilister på strækningen mellem Løgstør og Nibe, og meldingen er den sædvanlige: Der køres for stærkt. 

- Det generelle billede er, som det plejer. Bilerne kører alt for stærkt. Mere end 10 procent af bilerne får en bøde og et billede med posten, fortæller politiassistent Bent Mathiasen fra Nordjyllands Politi fra ATK-vognen. 

Han har netop fotograferet en bilist, der kørte 191 kilometer i timen på strækningen, hvor der  maksimalt må køres 80. 

- Føreren kan godt vinke farvel til kørekortet i et år, og personen får en klækkelig bøde. Det er en voldsom overskridelse, og den bliver takseret som vanvidskørsel, når man kører mere end dobbelt så hurtigt som det tilladte, siger Bent Mathiasen, mens en bil bliver fotograferet i baggrunden med en hastighed på 106 km/t.

Nordjyllands Politi har i forvejen meddelt, at man er ude med ATK-vognene og opforder til, at man overholder fartgrænserne. Ellers kommer der et foto og et girokort med posten.