LIGE NU:

Venner om Trille: Han er enestående

Gennem mere end halvtreds år i dansk showbizz har Ernst Trillingsgaard skaffet sig mange gode venner og bekendte, som har masser af roser til overs for den afgående direktør.

Ernst Trillingsgaard er en institution i dansk og nordjysk kulturliv. Siden 1985 har han været direktør for Aalborg Kongres- og Kulturcenter, og før det, var han i 20 år direktør for Holstebrohallen.

Han har blandt andet været med til at starte Aalborg Vinterrevy op, og han har været en mangeårig konsulent på Cirkusrevyen. Samtidig har han skaffet kongresser til Aalborg og givet nordjyderne og tilrejsende fra hele landet masser af store koncertoplevelser.

 

- Han er helt enestående, lyder det blandt andet fra Trilles venner. Se deres rosende ord til Nordjyllands showbizz konge. 

Gennem årene har Ernst Trillingsgaard skaffet sig mange gode venner og bekendtskaber, og på dagen, hvor han har annonceret, at han til maj træder af som direktør, er der rosende ord fra hans medarbejdere og nogle af de store kulturpersonligheder, han er stødt på i sit mangeårige virke.

- Han er helt enestående. Det, han har udrettet, er der kun ganske få mennesker, der er i stand til, siger skuespilleren Ulf Pilgaard, som har kendt Ernst Trillingsgaard i 50 år og er blevet nære venner med direktøren.

Man får hurtigt det, indtryk, at Ernst Trillingsgaard er en ærlig mand, der er til at stole på, og det bekræfter blandt andre den tidligere Aalborgborgmester, Henning G. Jensen, som gennem mange år har kendt og samarbejdet med Trillingsgaard.

- Vi har lavet mange aftaler, og vi har aldrig skrevet dem ned. Det har altid været på en serviet eller sådan noget. Og det er altid blevet holdt, siger Henning G. Jensen.

En anden stor kulturpersonlighed i Nordjylland, Niels Hausgaard, er en mangeårig ven af Ernst Trillingsgaard. De to mødtes første gang i 1980, da "Trille" var direktør i Holstebrohallen. Hausgaard beskriver Trillingsgaard som en mand, der holder sit ord, en mand, som gør tingene ordentligt og behandler folk godt. Og ikke mindst som en rigtig god forretningsmand, som har en enestående evne til at få ting til at ske.

- Han kan ringe til mig og sige "kan du ikke lige, vi har det og det, den og den dag", og det er noget, som jeg ved, jeg ikke gider. Og inden jeg får lagt røret igen, så har jeg sagt ja. Sådan noget kan han altså, fortæller Hausgaard og lyser op i et smil.

Netop det med at få ting til at ske, vidner Kildeparken ved Aalborg Kongres- og Kulturcenter om. Her har Ernst Trillingsgaard siden 1987 stablet en helt særlig og naturlig scrapbog på benene.

Indtil videre har 87 af de verdensstjerner, der har besøgt AKKC, plantet "syngende træer", og med navne som Sir Cliff Richard, Roger Whittaker, Prince, Guns N'Roses og mange mange flere, er de rvist ingen tvivl om, at Ernst Trillingsgaard har betydet noget for kulturlivet i Aalborg.

1. maj bliver det en ny direktør, der skal fylde de ret så store sko, og det bliver en helt ny hverdag, mener Birgitte Bruun, som har været økonomimedarbejder i AKKC i 30 år.

- Det bliver en ny epoke for Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Det bliver noget helt andet. Det bliver også en udfordring for os, at vi skal have enny direktør, og det ser vi da frem til. Men han skal heller ikke være som Trillingsgaard. Der findes kun én som ham.