Verdens vildeste brobyggere i Nordjylland

Aalborg får tre nye broer over C.W. Obels Kanal

Aalborg bliver i år vært for projektet Verdens Vildste Brobyggere. TV2 Nord følger projektet, hvor studerende, lærlinge og elever skal dyste mod hinanden i brobyggeri. 

Tirsdag mødtes de unge og blev inddelt i hold, inden de fik lov at kigge nærmere på deres broprojekt.æ

- Normalt så plejer jeg, at lægge rør i jorden, og støbe lidt engang imellem. Det er helt anderledes det her, så det skal nok blive godt, smiler struktørlærling Benjamin Jensen fra Anlæg Nord, der aldrig før har prøvet at bygge en bro.

Forskellige fagligheder

Benjamin Jensen er på hold 2 sammen med andre studerende, lærlinge og elever fra flere forskellige faggrupper. Blandt andet navnebroderen Benjamin Nielsen, der er i lære som kranfører.

- Det kunne da være spændende at prøve noget nyt. Prøve at se, hvordan det var at bygge en bro sammen med et helt hold. Jeg håber da på, at min kran, den kan hjælpe med noget til at holde nogle ting herude, imens de andre så kan få lov til at samle det , fortæller Benjamin Nielsen fra AVAS.

Konkurrencen bliver afholdt for tredje gang. De to første gange foregik i henholdsvis København og Fredericia. Tre hold dyster mod hinanden, og de skal bygge forskellige broer. 

Arrangørerne er foreningen Verdens Vildeste Brobyggere.

- Det er det der med at få involveret så mange fag som muligt og få vist, hvordan vi gensidigt er afhængige af hinanden i byggeprocessor. Fremvise, at en ingeniør er ikke noget uden en håndværker og omvendt, forklarer Emma Graversen, der er projektleder på Verdens Vildeste Brobyggere.

Emma Graversen står i spidsen for konkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere.
Emma Graversen står i spidsen for konkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere.
Foto: Hans-Christian Lauritzen / TV2 Nord

Fokus på erhvervsuddannelserne 

Målsætning med at bygge broer sammen er at sætte fokus på erhvervsuddannelserne.

- Sådan helt lavpraktisk står vi med en kæmpe udfordring. Vi kommer i 2030 til at mangle 100.000 faglærte. Det i sig selv er et samfundskritisk problem, og så fordi, vi synes, at erhvervsuddannelserne har fået et noget blakket ry, som vi gerne vil gøre op med, påpeger Emma Graversen.

De tre hold har nu små fire måneder til at udvikle, designe og bygge deres bud på en vinderbro. Det hele bliver afgjort 2. Juni, hvor man kan følge finalen ved C.W. Obels Kanal.

- Jeg synes det er skide fedt, at vi er en masse unge, der går sammen om at lave noget, som færdigudlærte folk gør til hverdag. Så vi også lige kan vise, at vi unge også kan, slutter struktørlærling Benjamin Jensen.

Vinderholdet bag den bedste bro får en præmie på 50.000 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland