LIGE NU:

Verdenskendt vinguru besøger Aalborg

Der er lagt op til noget af en smagsoplevelse med 10 ekstra retter og tilhørende vine krydret med den verdenskendte vinguru Oz Clarkes anekdoter, når der inviteres til jubilæumsmiddag i Aalborg.

Der bliver snit over fejringen af Aalborg-”ristoranten” La Locanda dei Liberati’s 5 års jubilæum, når to internationale kapaciteter involveres i jubilæumsmiddagen på onsdag i næste uge. 

Særligt blandt vinentusiaster vil mange nikke gen- og anerkendende til vinguruen Oz Clarkes deltagelse. Det 70-årige britiske mediefænomen vil underholde med relevante anekdoter mellem de mange ekstra  serveringer den aften, som Oz selvfølgelig også har været med til at udvælge matchende kvalitetsvin til. Men også mesterkokken Luca Biancucci’s engagement på den særlige aften er noget af et scoop, da han hører til Italiens mest kendte vingårdskokke og til dagligt huserer på Avignonesi-huset i Nobile di Montepulciano-området.

- Jeg er overbevist om, at de tos involvering vil løfte begivenheden til ekstra mindeværdige højder for de 40 gæster, som vi den aften får plads til. Vi vil gerne gøre fejringen af La Locandas første fem gode år til noget ud over det sædvanlige, siger indehaveren af La Locanda, Carlo Liberati.

For kun fire år siden blev La Locanda kåret til årets autentiske italienske restaurant i Danmark af Den Danske Spiseguide. Og i år var Carlos søster Mariarita Liberati, der arbejder som restaurantens sommelier, desuden af spiseguiden nomineret som en af kun seks til titlen som Årets Sommelier i Danmark.

Det er da også Mariaritas personlige bekendtskab med Oz Clarke, der har gjort det muligt at overtale den internationale vinguru til at lande i Aalborg den aften. Clark er bl.a. kendt for sin særlige passion for vinene fra Piemonte og Toscana, som La Locanda også har pænt fyldt op med i sin vinkælder.

- Imponerende, at det er lykkedes Mariarita og Carlo at trække en af verdens mest læste og TV-kendte vinskribenter til Aalborg. Oz Clarke gør vinstoffet underholdende og bobler af fortælleglæde live, siger tidligere formand for de danske vinjournalister og vinskribent ved branchebladet Gastro, René Langdahl om Oz Clarkes besøg i Aalborg.

Den 70-årige Clarks lidenskab for emnet stammer helt tilbage fra hans studiedage på Oxford University, hvor han vandt smagskonkurrencer i en ung alder alder. Oz's hyppige BBC tv- og radioudsendelser ses og høres overalt i verden. Herunder bl.a. hans tredie BBC TV-serie med 'Top Gear' co-programleder James May benævnt ”Oz and James Drink to Britain' – et rullende campingvogneventyr rundt på de britiske øer, hvorunder de to udforsker øl, cider, whisky, vin og mere.