LIGE NU:

Verdensklasse-klassikere kommer til Aalborg

Publikum har noget at glæde sig til når fem verdensklasse solister fra Berliner Filharmonikerne går på scenen i Musikkens hus torsdag aften.

Fem solister fra det hæderkronede og dybt respekterede Berliner Filharmonikerne går torsdag på scenen i Musikkens Hus sammen med Aalborg Symfoniprkester.

Der er tale om nogle af verdens dygtiske klassiske musikere, der selv har valgt de værker, de går på scenen med, fordi netop de stykker har en særlig betydning for dem.

Og så er der tale om en ganske speciel dansker. Den ene af de fem solister er nemlig basunisten Jesper Busk Sørensen  fra Grenå, der i 2009 som den blot fjerde danske nogensinde opnåede en fast plads i Berliner Filharmonikerne.

- Det er ti procent talent og 90 procent meget hårdt arbejde, hvor alt andet i livet må vige. Jeg havde aldrig turde sætte det som mål at komme så langt, siger Jesper Busk Sørensen, der også er adjungerende professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Jesper Busk Sørensen blev udvalgt blandt 15 håbefulde basunister og blev den faste basunist i filharmonikerne, der ellers havde stået uden basunist i otte år.

Dermed blev han en del af en indtil videre 134 år lange historie hvor musikerne demokratisk træffer de kunstneriske beslutninger.

I Koncertsalen giver det sig til udtryk gennem musikken, som de fem solister spiller passioneret og personligt. Det bliver en bred vifte af store værker fra Weber til Haydn, og Jesper Busk Sørensen vil blandt andet fremføre en uropførelse af Henrik Budde.

For at fuldende aftenen er én af Englands mest lovende unge dirigenter, Duncan Ward, udpeget til at lede aftenens program. Ward var den første nogensinde til at blive optaget på Berliner Filharmonikernes dirigentakademi, og han startede karrieren ved at dirigere sin første opera som 13-årig.

Gennem Berliner Filharmonikernes 134 års historie har legender som Herbert von Karajan, Wilhelm Furtwängler og Claudio Abbado været blandt orkestrets chefdirigenter. Komponister som Brahms, Grieg og Mahler har også optrådt med orkesteret.

Fem Berliner Filharmonikere går på scenen i Koncertsalen 13. oktober 19.30.