02:28

Hele lørdagen er 14 mand i gang fra kl. 9-24 med små og store fejemaskiner, lastbiler med grab og sågar et par rendegravere, der kan skubbe affaldet sammen.

Video: Så ryddes der op

Affaldet flyder i gaderne efter karnevallet, men der er mindre end sidste år, vurderer en af oprydningsarbejderne.

En tidlig morgentur rundt i Aalborgs gader med en af de store feje-sugebiler fra Aalborg Kommunes Entreprenørafdeling bekræfter det: Der var karneval i Aalborg i går.

Affaldet flyder især på Nytorv ved Mac Donalds. Og i Jomfru Ane Gade ligger barnevogne, trækvogne, tomme øldåser, plastikkrus og rester af udklædninger hulter til bulter.

Jette Olsen er med på oprydnings holdet og skubber de største ting til side, så fejelastbilen kan komme til.

- Jeg har været med til at rydde op efter karnevallet i nogle år, og jeg har faktisk set det, der er værre her ned igennem. Vi tager det med et smil. Vi ved jo det kommer, siger hun.

Jette og de andre på holdet rydder i øvrigt gaderne hver søndag morgen, og det daglige svineri forarger hende mere.

Når der er karneval, er oprydnin bare en del af festen. Og i sagens natur køres der ekstra. 

Hele lørdagen er 14 mand i gang fra kl. 9-24 med små og store fejemaskiner, lastbiler med grab og sågar et par rendegravere, der kan skubbe affaldet sammen. 

Søndag køres der fra kl. 6-12 med otte mand ekstra ud over de normale 6.  Og igen i morgen skal der samles ind - fx ved skulpturparken og Kildeparken, hvor frivillige fra foreninger tager de mindre ting og stiller de største ting ud til vejen.

Regningen for det ekstra oprydningsarbejde sender Aalborg Kommune videre til karnevalsarrangørerne.