LIGE NU:

Vikar meldt til politiet for blufærdighedskrænkelse af to børn

En vikar på Filstedvejens Skole i Aalborg har angiveligt haft en ’upassende og krænkende adfærd af seksuel karakter’ i løbet af sin tid på skolen.

Nordjyllands Politi har iværksat en efterforskning af en nu tidligere ansat vikar på Filstedvejens Skole.

Årsagen er, at vikaren ifølge anklagen har haft en ’upassende og krænkende adfærd af seksuel karakter’ i løbet af ansættelsestiden på skolen.

Det fremgår af en skriftlig orientering til elevernes forældre som TV2 Nord er kommet i besiddelse af.

Her fremgår det også, at Filstedvejens Skole den 5. april valgte at fritage den pågældende medarbejder for tjeneste – samme dag, som man første gang blev bekendt med sagen via en forældrehenvendelse.

- Det er enormt ulykkeligt

Forløbet bekræftes af Jakob Borup, sektorleder for Kvalitet i Ledelse, Skoleforvaltningen under Aalborg Kommune.

- Det er altid enormt ulykkeligt, når sådan noget sker, fordi eleverne skal kunne føle sig trygge, når de opholder sig på skolerne. Derfor sikrer man sig også, at børnene får den hjælp, de har brug for i sådan en situation, siger Jakob Borup til TV2 Nord.

- Skolens ledelse reagerer prompte på de henvendelser, vi får fra forældre, og skolen tager fat i vores jurister, og derfra fritages vikaren øjeblikkeligt fra tjeneste, siger Jakob Borup, der af hensyn til efterforskningen ikke kan udtale sig om hverken alderen på de implicerede, eller tidspunktet for, hvornår det skulle være sket.

- Vi læner os op ad politiets anbefalinger og opfordrer forældre til at komme til os, ligeså snart de hører noget. Men de skal ikke presse elever til at sige noget, men lade eleverne selv komme til forældrene, siger han.

Jakob Borup understreger, at der har været indhentet både børne- og straffeattest på vikaren, og de har ikke givet anledning til bekymringer.

Vikar er ikke sigtet - endnu

Vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi Frank Olsen, bekræfter overfor TV2 Nord, at politiet har modtaget en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse fra Filstedvejens Skole.

Han fortæller, at politiet lige nu er ved at efterforske og dokumentere sagen, ligesom der bliver foretaget videoafhøringer af de to børn, der ifølge anmeldelsen har været udsat for blufærdighedskrænkelse. Børnene er ifølge Frank Olsen 10 og 11 år gamle.

Efterfølgende skal den mandlige, nu tidligere, vikar, afhøres og politiet skal herefter vurdere, om der er grundlag for at sigte ham.

Blufærdighedskrænkelse har, ifølge paragraf 232 i straffeloven, en straframme på op til to år - men op til fire år, når forbrydelsen er begået overfor et barn på under 15 år.

 
Mink

Påbud fra Fødevarestyrelsen til to farme: Skal aflive de sidste mink nu

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Mink

Påbud fra Fødevarestyrelsen til to farme: Skal aflive de sidste mink nu

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

Til forsiden

Til forsiden