Elsa Kristine Blomberg i en scene, der kræver, at hun skal kalde tårerne frem. Foto: Lone Vad Dam

Vilde med Shakespeare: Studerende laver teaterforestilling

27 dedikerede unge har i månedsvis knoklet på forestillingen Richard 3., som de lige nu opfører på Det Hem’lige Teater i Aalborg.

I 25 år har studerende på Aalborg Universitet inviteret indenfor i Shakespeares verden, når de fremfører en af den legendariske forfatters stykker. De kalder sig Shakespeare Company, og i år er det Richard 3., der er på plakaten.

Richard 3. er et stykke fyldt med følelser og mord – og det er Christian Bredvig Larsen, der som oftest tager livet af sine medskuespillere.

- At få lov til at lave sjov og gøgl på en scene samtidig med at jeg er virkelig modbydelig – det er fantastisk, siger han.

Han spiller blandt andet overfor Elsa Kristine Blomberg, som er med for tredje år i træk. Hun har gået til teater, siden hun var 11 år, og i år har hun fået en af de store roller som Duchess of Buckingham. En rolle, der kræver, at hun hurtigt kan skifte fra vrede til gråd.

- Der er rigtig mange følelser involveret, og det synes jeg, er rigtig fedt, siger Elsa Kristine Blomberg.

- Der er rigtig mange følelser involveret, og det synes jeg, er rigtig fedt.

Elsa Kristine Blomberg, medvirkende, Richard 3.

Det er veninderne Maria Donnerberg og Vanja Vukotic, der er instruktører på stykket. De kom med i Shakespeare Company for fire år siden, hvor de hjalp med kostumer og kulisser. De har langsomt arbejdet sig op og er gået fra små roller til hovedroller – og nu til rollen som instruktører.

- Vi kender hinandens styrker og svagheder. Det jeg ikke kan finde ud af, det kan Vanja finde ud af, siger Maria Donnerberg.

Stykket bliver opført på engelsk – præcis som det oprindeligt er blevet skrevet af Shakespeare. Det er en helt særlig skrivestil, som for mange kan være svær at forstå.

- Det er et smukt og interessant sprog. Der er mange ordlege og jokes. Problemet er, at man ikke kan værdsætte en god vending, før man er bekendt med sproget, og det er en barriere, man skal igennem, siger Christian Bredvig Larsen.

Stykket kører hver aften fra mandag 26. marts til fredag 30. marts.