Seneste nyt

fra Nordjylland

Vinder marathon i nordjysk jakkesæt: - Nu har jeg råd til en ny sofa

Man må formode, at de tre nordjyder bag tøjfirmaet Shaping New Tomorrow havde armene over hovedet, da Martin Egebjerg Olesen som den første krydsede målstregen i søndags til HCA Marathon i Odense.

Hvorfor?

Fordi vinderen under hele løbet var iklædt fuldt jakkesæt fra det nordjyske modefænomen, SNT. 

- Jeg synes, det var en skør idé i starten. Men så tænkte jeg: Why not? Lad os se, hvad vi kan drive det til, fortæller 27-årige Martin Egebjerg Olesen om sin reaktion, da hans kammerat - sammen med Shaping New Tomorrow - kom med det spektakulære forslag.

Men pengeposen, han fik fra tøjvirksomheden, var da også en fristende faktor. Han vil helst ikke fortælle det præcise beløb, men kan da afsløre én ting:

- Som studerende falder pengene jo på et tørt sted, og så har jeg råd til en ny sofa, siger han.

Vil altid huske oplevelsen

Vindertiden på HCA Marathon var 2 timer, 27 minutter og 58 sekunder, og ved man lidt om løb, kan man af dét også udlede, at Martin Egebjerg Olesen er en erfaren marathonløber. 

Shaping New Tomorrow har siden sin spæde begyndelse i 2015 promoveret sig på at sælge "The Perfect Pants" - altså, "de perfekte bukser". 

Et slogan, Martin Egebjerg Olesen kun delvist kan tilslutte sig, når det gælder marathonløb.

quote Jeg synes, det var en skør idé i starten

Martin Egebjerg Olesen, vinder af HCA Marathon 2023

- Allerede inden start blev det meget, meget varmt. Men derefter gik det overraskende fint, og jeg fik ingen slidsår, lyder det om den ubetalelige reklame.

For to år siden blev han danmarksmester ved samme marathonløb i Odense, og selv om tiden i år var langsommere, går oplevelsen ikke i glemmebogen foreløbig. 

- Der var mere hep og support, end da jeg blev dansk mester. Men en fjollet idé i jakkesæt er åbenbart mere hr. og fru Danmark, fortæller Martin Egebjerg Olesen.