LIGE NU:

Vinderprojektet for Budolfi Plads er fundet

Bedømmelsesudvalget har netop besluttet, hvem der har vundet udbuddet for Budolfi Plads og skal føre projektet til vejs ende.

Budolfi Plads i det centrale Aalborg skal moderniseres og efter en udbudsrunde har kommunen fundet frem til, hvem der skal stå for at skabe et moderne bymiljø, hvor der lige nu er en stor parkeringsplads. 

Vinderen er:

NCC på vegne af et consortium bestående af NCC Construction Danmark A/S, Udviklingsselskabet Viben A/S og Rema Butiksudvikling A/S med følgende rådgivere:
Kjaer & Richter A/S
byMUNCH, by- og landskabsdesign
Baslev rådgivende ingeniører A/S

- Vi har med vinderprojektet fået et rigtig flot forslag til omdannelse af Budolfi Plads. Det lever fuldt ud op til vores visioner - både på pris og projekt. Som en af Aalborgs mest centrale pladser og med Budolfi Kirke som nabo skal området selvfølgelig behandles med stor omhu. Derfor er vi rigtig glade for det fremragende forslag, der har vundet udbuddet” udtaler borgmester, Thomas Kastrup Larsen.

Budolfi Plads - i hjertet af Aalborg - skal omdannes til et imødekommende bymiljø og blive en destination for byens borgere og besøgende. En stor del af området bliver frem over en attraktiv, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum og medvirker til at sammenbinde gågaderne. Pladsen etableres oven på en offentlig tilgængelig p-kælder og i kanten af pladsen skal der etableres butikker, caféer og boliger, der kan være med til at understøtte midtbyens by- og handelsliv. 

- Området fremstår i dag meget nedslidt og uden sammenhæng med den omkringliggende bebyggelse. Med realiseringen af vinderprojektet bliver området langt mere attraktivt - der er både plads til de nye beboere, dem der bare vil opholde sig på en flot og grøn plads og til dem, der vil gøre brug af de lækre butikker og restauranter, der er planer om. Jeg glæder mig, siger Mariann Nørgaard, næstformand i By- og Landskabsudvalget.

Borgmester Thomas Kastrup Larsen kalder vinderprojektet for Budolfi Plads for 'fremragende'.
Borgmester Thomas Kastrup Larsen kalder vinderprojektet for Budolfi Plads for 'fremragende'.
Foto: Kjaer & Richter

Feltet af tilbudsgivere var efter de indledende runder indsnævret til kun to bydende teams. Disse teams har brugt de seneste måneder til at komme med bud på, hvordan kommunens visioner kunne udmøntes i det helt rigtige projekt, og nu er en vigtig milepæl rundet.

Rådmand Hans Henrik Henriksen fra By- og Landskabsforvaltningen siger:

 

- Det har ikke været nogen nem beslutning. Det var to rigtig gode forslag, vi i dommerkomiteen skulle tage stilling til, men der er kun plads til én vinder. Vinderprojektet føjer noget nyt til omgivelserne og danner en fin ramme om det byrumsprojekt, som vi har valgt at lade være ’krumtappen’ i vores udbud. Med den nye bebyggelse, byrummet og de intentioner vi er præsenteret for i forhold til butikstyper føler jeg mig overbevist om, at Budolfi Plads bliver et nyt trækplaster i byen.

Umiddelbart efter sommerferien igangsættes ledningsarbejderne i de omkringliggende gader. Ledningsarbejderne er en del af forberedelserne til selve omdannelsen af Budolfi Plads. 

Borgmester Thomas Kastrup Larsen kalder vinderprojektet for Budolfi Plads for 'fremragende'.
Borgmester Thomas Kastrup Larsen kalder vinderprojektet for Budolfi Plads for 'fremragende'.
Foto: Kjaer & Richter