Vov vov: Texas kører bybus for første gang i sit liv

For første gang er det nu er det muligt at have en større hund med i bybusserne i Aalborg uden for myldretiden.

10-årige Texas fra Vejgaard stod i formiddag klar ved linie 14 stoppested i krydset ved Humlebakken og Hadsundvej i Aalborg. Han havde aldrig kørt bus før.

- Jeg vil gerne lære ham at køre i bus, fordi han er ved at være en ældre hund, og så giver det lidt mere frihed, at vi kan komme lidt længere omkring, når ikke jeg har bil, siger Texas' ejer Inge Junker fra Vejgaard.

Nye regler i efteråret

Fra første september er det muligt for første gang at have en større hund med i bybusserne i Aalborg uden for myldretiden. Tidligere var der kun adgang for mindre hunde, der kunne bæres eller være i en taske. Nu har NT åbnet op for de større firbenede venner.

- Det har fungeret i vores regionalbusser i mange mange år, og nu synes vi, det var tid til at åbne også inden for Aalborg bybus. Vi har selvfølgelig også nogle kunder, som gerne vil have deres bedste ven med, når de tager bussen, så det er en mulighed fra i dag, forklarer Mette Henriksen, der er chef for salg og kunder i Nordjyllands Trafikselskab.

Bare tre stop til at starte med

Inge Junkers tur med Texas varer kun tre stop og fem minutter. Han skal lige så stille lære at køre bus.

- Det går fint. Han har lige lidt småpiveri, men det er sådan lidt ivrighed. Han skal lige finde ud af, hvad det handler om det her. Det skal kan nok lære, slutter Inge Junker, inden hende og Texas igen står af linie 14.

NT understreger, at det er hundeejerens ansvar, at hunden kan opføre sig pænt under kørslen og ikke genere de andre passagerer.


Seneste nyt

fra Nordjylland