Ransagning ryster borgmester: - Hvorfor ringede politiet ikke bare?

Jeg er rystet over det og forstår ikke, hvorfor politiet ikke bare har ringet og sagt, hvad de har for brug.

Sådan lyder det fra Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) dagen efter, tre mand fra politiet pludselig troppede op på borgmesterens forvaltning i forbindelse med efterforskning i en sag om udbygningsaftaler. 

quote Det er ikke Aalborg Kommune, der bliver efterforsket, men derimod nogle personer, man efterforsker i forbindelse med udbygningsaftaler. Mere ved vi ikke.

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester, Aalborg Kommune

Politiet mødte ifølge borgmesteren op med en ransagningskendelse onsdag morgen, fordi politiet ville have adgang til en række af kommunens servere.

- Det er deres måde at arbejde på, og jeg kan ikke gøre andet end at sige, at vi samarbejder og alt hvad de har behov for at få, det får de. Vi har kun en interesse i, at der hurtigst muligt kommer klarhed over det her, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Speciel kriminalitets afdeling står bag

Det var politiets afdeling "National enhed for Særlig Kriminalitet", (NSK), der onsdag ransagede flere adresse - to af dem i Aalborg.

Det var borgmesterens forvaltning samt By- og Landskabsforvaltningen.

Politiet ønsker ikke at kommentere hvad, der skete i forbindelse med ransagningerne og ej heller hvorfor det skete eller om, der er sigtelser mod en eller flere personer på vej.

Håber politiet vil sige noget

Aalborgs borgmester håber, at politiet meget snart vil offentliggøre, hvad ransagningerne handler om. 

- Det er ikke Aalborg Kommune, der bliver efterforsket, men derimod nogle personer, man efterforsker i forbindelse med udbygningsaftaler. Mere ved vi ikke, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Fik fysiske mapper fra kontorer

Heller ikke rådmand Jan Nymark Rose Thaysen (V) er bekendt med yderligere oplysninger i sagen.

Sagen kort

Aalborg Kommune har erkendt at den har haft en ulovlig praksis om de såkaldte udbygningsaftaler. Kommuner kan indgå frivillige aftaler om at en bygherre f.eks skal betale for et fortorv, når man får en byggetilladelse. Initiativet til det skal dog komme fra bygherren. En uvildig undersøgelse fra Advokatfirmaet HORTEN slog sidste år fast, at Aalborg Kommune ikke har overholdt det i lang række byggesager.

Efter advokatundersøgelsen om de ulovlige udbygningsaftaler fratrådte den daværende chef for by- og landskabsforvaltningen Anders Fokdal. Det samme gjorde stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen.

- Politiet vil ikke sige, hvem der er i søgelyset, siger rådmanden og tilføjer:

- Det ville være dejligt, hvis politiet havde meldt det ud. Vi står for en åben og bred kommunikation i Aalborg Kommune, og jeg ønsker, at der hurtigst muligt bliver åbenhed om sagen.

Ifølge rådmanden fik politiet udleveret nogle fysiske mapper i By- og Landskabsforvaltningen.

- Der var en gennemgang af nogle kontorer, og politiet har fået de mapper, vi havde. I princippet har de fået nogle fysiske mapper med dokumenter i, som, jeg tror, er de samme som, de har fået digitalt, siger Jan Nymark Rose Thaysen.


Udbygningsaftaler

021222 DIGI Ansatte tilbudt krisehjælp Still

play Sådan foregik politiets ransagninger hos kommunen

301122 Stigsborgbrygge 5 by og land brst 4493

play Ansatte tilbudt krisehjælp i Aalborg Kommune

def_thumb,50_percent

play Ransagning ryster borgmester: - Hvorfor ringede politiet ikke bare?

Jan Nymark

Politi ransager kommune: - De har fået alt, de bad om

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland