Vrimler med VIPs: Derfor mingler some-stjerner med børn og fulde voksne

Kamerahold på kamerahold gæster Nibe Festival, for at følge efter de mange influencere, der blander sig med de "almindelige" festivalgæster.

I løbet af sommeren løber diverse festivaler af stablen, og i det nordjyske kommer man ikke udenom Nibe Festival.

Her har der siden september været udsolgt på nogle billetter, men der er også kommet mange anderledes gæster til, som bevæger sig blandt børn og fulde folk. Flere har endda medbragt eget kamerahold, som følger dem. Hvem er de? 

Svaret er influencere. 

Men hvorfor har Nibe Festival inviteret de mange influencere til det nordjyske? 

-Vi har  været lidt udadvendt med at prikke til nogle folk og sige, "kunne I tænke jer at komme til Nordjylland i uge 27, så har vi en superfed festival, vi gerne vil vise jer", fortæller lederen af Nibe Festival, Peter Møller Madsen, og fortsætter:

- Det er overraskende mange, der har takket ja til. Mange, mange flere end nogensinde havde regnet med, så vi er rigtig glade for, at de taler så pænt om os derude.

Blandt de områder, som festivalen har lavet, er området Baghaven, som ligger separat fra musikernes backstage.

Her må kun særlig inviterede gæster komme ind - hverken TV2 Nord med kameraer eller almindelige festivalgæster er velkomne. 

Her er et udpluk af de særlige inviterede gæster

Mette Sommer - 108 tusind følgere på Instagram vært på bag om bachelorette

Nicolaj Kopernikus, skuespiller, 46 tusind følgere på Instagram + partner Sara Maria Franch-Mærkedahl - Vild med dans-vinder & vejrvært, 30 tusind følgere på Instagram.

Lisbeth Østergaard, 158 tusind følgere på Instagram + partner robinsondeltager Ralf Østergaard Christensen, 45 tusind følgere på Instagram.

Josefine Valentin, 107 tusind følgere på Instagram

Liv Martine, Bagedystvinder 155 tusind følgere på Instagram

Frederik Haun, andenplads i Bagedysten, 143 tusind følgere på Instagram + partner Morten Kjeldgaard - Danser, Vild med Dans, 97 tusind følgere på Instagram

Sofie Schwartz, 91 tusind følgere på Instagram

Lise Vandborg, Nybyggerne-deltager, 97 tusind følgere på Instagram

Camilla Framnes, fitness coach, 92,1 tusind følgere på Instagram

Henrik Mølgaard, Aalborg Håndbold, 30 tusind følgere på Instagram.

Nicklas Helenius, AaB, 5 tusind følgere på Instagram.

Claus Møller Jakobsen, 20 tusind følgere på Instagram

Stefan Madsen, tidligere Aalborg Håndbold-træner, 500 følgere på Instagram

Sonja Lovdal, 151 tusind følgere på TikTok

Josephine Livin, 151 tusind følgere på TikTok

Natasha Høyer, 81 tusind følgere på TikTok


I følge festivallederen har Nibe Festival foretaget en publikumsanalyse, hvor 75 procent af gæsterne efter festivalen fortæller, at de vil anbefale den til en, de kender. Men hvad får festivalen ud af at invitere influencerne?

- For det første er det et autentisk indtryk af, hvordan det er at være på Nibe Festival. Det er det, uanset om man er influencer, eller man bare er en glad festivalgæst. Det er her med, at man får at vide, "hey, har du nogensinde prøvet Nibe? Det er noget helt fantastisk, der ligger ude i en skov," siger festivallederen og fortætter:

- Hvor vi kan mærke det på os selv og vores sind, og vi har været der i nogle dage, at det gør noget godt for os. Den storytelling, uanset om det er en kendt, en influencer, en medhjælper, eller det er en gæst eller en artist, er det bare super autentisk. 

Har I brændt hele marketingbudgettet af på influencere?

- Nej, der har vi ikke ændret noget smidt på det, altså, så folk er her, fordi de kan lide at være her, og det er det, Skalskov kan, siger Peter Møller Madsen.

Så alle de folk, der render rundt og optager videoer til deres Instagram, det er ikke nogen, I betaler for at være her? 

- Vi sørger for, at de har det godt, når de er her, og blandt andet vores nye netværkssted, Baghaven, er et dejligt sted, hvor de også kan hænge ud med hinanden. Men generelt handler det jo om, når folk har det godt med hinanden, så kommer de dejlige historier også frem, slutter han.

Nibe Festival åbnede 3. juli i år og slutter lørdag 6. juli.


Seneste nyt

fra Nordjylland