World AIDS Day bliver markeret i Aalborg

Foto: Mick Knive Anderson

Verden over bliver der i dag holdt World AIDS Day. Også i Aalborg bliver dagen markeret. Foto: Robert Taylor

Verden over bliver der i dag holdt World AIDS Day. Også i Aalborg bliver dagen markeret. Foto: World AIDS Day

Verden over bliver der i dag holdt World AIDS Day. Også i Aalborg bliver dagen markeret. Foto: World AIDS Day

1 af 4

I dag 1. december er det World Aids Day over alt i verden. Det bliver fejret i Aalborg med en seks meter høj sløjfe.

Det danske AidsFondet blev stiftet i 1985, hvilket vil sige at det har 30 års jubilæum. AidsFondet har gennem årene via frivilligt arbejde hjulpet de mange danskere, og deres pårørende, der er blevet smittet med HIV og senere har fået AIDS.

Aalborgs 2 frivillige LGBT organisationer (Niris  og Aalborg Pride) går sammen  AidsFondet om at lave et lysarrangement i centrum af Aalborg, hvor en 6 meter stor sløjfe vil lyse op og frivillige fra de 2 organisationer vil gå rundt og sælge merchandise fra AidsFondet, for at skabe midler til forskning, støtte til de smittede samt kampanger til oplysning.

Englands premierminister, David Cameron støtter om om kampagnen: 

David Cameron, Prime Minister, Conservatives, World AIDS Day message 2015

 

Og netop oplysning er der behov for – specielt til de unge, mener AIDS-fondet. 

- Den almindelige viden omkring denne sygdom er meget ringe og de fleste danskere kender ikke fakta om smitteveje og mange tror stadig det blot er en ”homosyge”, hvilket det langt fra er i dag, siger Ulrik Mark Jensen, der er nordjyks frivillig i AIDS-fondet. 

Man kan læse mere om arrangementet her.  Det finder sted ved Synagoevej ved Nytorv i centrum af Aalborg tirsdag 1. december fra kl 16-18, og alle er velkommen til at kigge forbi. 

World AIDS Day Talen 2015

På World AIDS Day tager mange hundrede mennesker ordet og læser den samme tale op. AIDS-Fondet har skrevet talen, og meningen er, at man kan holde den der, hvor man er den 1. december. Hvert år beder man også en offentlig person om at blive hovedtaleren. I år er det Peter Frödin. 

 

 

Forsiden lige nu