Afsløring! Her er vinderne af Årets Nordjyde 2023

De fire vindere af priserne til Årets Nordjyde er fundet og afsløret. Du kan se dem alle her.

Advarsel: Denne artikel afslører, hvem der i aften er har vundet de fire priser til Årets Nordjyde. Hvis du gerne vil se afsløringerne i selve showet, kan du klikke herunder.

Der var masser af klapsalver og skulderklap, da de fire priser til dette års udgave af Årets Nordjyde blev uddelt på Knivholt Hovedgård torsdag aften.

Ud af samlet 282 indstillede nordjyder havde et dommerpanel bestående af festivalleder Peter Møller Madsen, stifter af Lykkeliga Rikke Nielsen, iværksætter og influent Josefine Valentin samt TV2 Nords direktør Mikael Justesen i første omgang udvalgt tre nominerede til hver pris og herefter en vinder af hver pris.

Vinderne er over de seneste uger blevet overrasket med nyheden om, at netop de var blevet udvalgt som Årets Nordjyske Talent, Årets Nordjyske Ambassadør, Årets Nordjyske Iværksætter og Årets Nordjyske Ildsjæl. Og det er ikke gået stille for sig.

Herunder kan du se, hvem der har vundet de enkelte priser.

051023 ÅN WEB Anders vejrgang overrasket

Vinderen af Årets Nordjyske Talent 2023 er Anders Vejrgang fra Hjørring.

Trods sine blot 17 år er Anders en vaskeægte verdensmester. Han er blandt verdens bedste til konsolspillet FIFA (nu EA Sports FC) og vandt i sommer sin første VM titel ved en kæmpeturnering i Saudi Arabien.

Anders dystede om titlen i et felt bestående af filminstruktør Anne Svejgård Lund og kok Elisabeth Madsen, men endte med at løbe med titlen fordi han som esports-udøver er med til at vise, at esport faktisk er sport - og at det ikke er noget, der alene foregår bag nedrullede gardiner, men at det kræver benhårdt fokus at være blandt de allerbedste. Også, når det handler om computerspil.

- Jeg synes at Anders fortjener at vinde, fordi det altid er godt at få sat fokus på de sportsgrene, man ikke kender. Samtidig sagde han som 11-årig, at han ville være verdensmester - og nu er han blevet lige præcis det. Det synes jeg, er vildt, sagde dommer Rikke Nielsen, da kvartetten af dommere udvalgt de fire vindere.

Anders Vejrgang blev overrasket med nyheden om, at han er Årets Nordjyske Talent i pausen på Aalborg Stadion, da AaB mødte Kolding den 3. september. Inden da havde TV2 Nord fået musiker og youtuber Tobias Madsen, som mange vil kende som den ene halvdel af Mika og Tobias og fra deres megahit 'Ikke mere mælk', til at skrive en helt ny sang om og til Anders.

Hvordan det gik til, da sangen blev skabt - og da Anders blev overrasket på et stadion med omkring 6000 tilskuere, kan du se ved at klikke på artiklen herunder.

Klik for at afsløre 'Årets Nordjyske Talent'

Se hvem der løb med titlen

Se billede
051023 ÅN WEB Joakim Mæhle

Dette års udgave af Årets Nordjyske Ambassadør hedder Joakim Mæhle. Og han behøver ingen lang introduktion.

Joakim Mæhle er, trods sine blot 26 år, fast inventar på landsholdet hvor han indtil videre har scoret 10 mål i officielle kampe. Knægten fra Østervrå har, selvom han i dag spiller i en af verdens bedste ligaer, Bundesligaen, ikke glemt, hvor han kommer fra. Og Nordjylland har bestemt heller ikke glemt ham.

- Der er ingen tvivl om at Mæhle er den rigtige vinder. Han er en meget, meget vigtig ambassadør ikke bare for fodbolden, men for Nordjylland og for ordentligheden. Han er nordjysk på den fede måde, lød det blandt andet fra den ene af de fire dommere Peter Møller Madsen, da et fuldstændig enigt dommerpanel valgte Joakim Mæhle som vinder foran de meget værdige nominerede Stine Rex og Jonny Hefty.

Joakim Mæhle blev overrasket med beskeden om, at han er blevet valgt som Årets Nordjyske Ambassadør, da hans holdkammerat i Wolfsburg og på landsholdet Jonas Wind, crashede et interview i Wolfsburg mellem Joakim Mæhle og TV2 Nords Mogens Jørgensen.

Joakim Mæhle fik en oprigtig forskrækkelse, da Jonas Wind slog døren op og fyrede konfetti af i presserummet. Du kan se det hele ved at klikke på artiklen herunder.

Klik for at afsløre 'Årets Nordjyske Ambassadør'

Se hvem der løb med titlen

Se billede
ÅN WEB Matti

Vinderen af titlen som Årets Nordjyske Iværksætter hedder Matti Saastamoinen Binderup.

Matti stammer fra Fjerritslev, bor i Aalborg - men er egentlig lidt af en verdensborger. Tilbage i 2016 var Matti nyuddannet jurist. Han havde fået sig et godt fuldtidsjob på et advokatkontor, og fremtiden så lys ud. Mattis drøm var dog en anden.

Derfor stiftede han rejseselskabet Rejselyst. Helt uden at have kendskab til eller erfaring fra rejsebranchen. Efter blot et halvt år som dobbeltjobber tog han så springet: Opsagde sit gode job på advokatkontoret og gik all-in på Rejselyst. Siden har Matti og hans kæreste Tina levet af at drive Rejselyst, og de har i perioder taget kontoret med under armen og levet som 'digitale' nomader. Til sammen har parret faktisk besøgt snart 50 lande.

Da corona-pandemien i 2020 ramte verden, fik rejsebranchen et slag med en forhammer. Rejselyst var der pludselig ikke meget af, for hvor kunne man egentlig rejse hen? I stedet for at give fortabt, søgte Matti at udvide Rejselysts sortiment med nye destinationer, der enten ikke var ramt af sygdom eller stramme restriktioner.

- Han er om nogen dygtig og en 100 procents iværksætter, der har formået at vækste på trods af corona - og han har gjort til det UG, kryds og slange, lød det blandt andet fra dommer Josefine Valentin, da dommerkvartetten fandt frem til, at Matti var den helt rigtige vinder i et stærkt felt bestående af Else Mikkelsen, der er stifter og medejer af bedemandsforretningen Min Afsked og Frederik Carnhed, der har samlet faklen op og åbnet restauranten Carneds Corner i Brovst.

Du kan læse mere om Mattis rejse ind i rejsebranchen - og se hvordan han blev overrasket LIVE under Årets Nordjyde - ved at klikke på artiklen herunder.

Klik for at afsløre 'Årets Nordjyske Iværksætter'

Se hvem der løb med titlen

Se billede
ÅN WEB Andreas Sondrup overraskes

Årets Nordjyske Ildsjæl hedder Andreas Sondrup og han kommer fra Nibe, hvor han bruger rigtig meget af sin tid som formand og træner i Nibe HK - byens håndboldklub med mange hundrede medlemmer.

Dommerkvartetten har udvalgt Andreas som Årets Nordjyske Ildsjæl, fordi han trods sin unge alder er foreningsmenneske med stort F. Han er billedet på det, der er hovedingrediensen i den lim, der får foreningslivet hænge sammen: Masser af arbejdsiver og hjerte.

- Børn, unge og seniorer mødes i den arena, der ikke er skole eller arbejde: Foreningerne. I foreningerne er alle lige og jeg er meget bekymret for foreningslivet i Danmark, fordi man tager for givet, at der nok er nogen, der hjælper og så kan vi bare se, at enten er det Tordenskjolds soldater, der træder til - eller også er der ikke nogen. Så at en ung fyr som Andreas sætter sig i spidsen og får ting til at ske i Nibe Håndboldklub, det har jeg virkelig stor beundring for, forklarede dommer Rikke Nielsen, der selv er tidligere håndboldspiller, da vinderen af Årets Nordjyske Ildsjæl skulle findes og hvor Andreas Sondrup foran de meget værdige nominerede Benny Vindelev og Martin Bossen blev udvalgt som vinderen.

Da Andreas Sondrup skulle overraskes med beskeden om, at han havde vundet, trådte hele klubben sammen. Formanden, der ellers sørger for at have et øre på vandrørene, så han ved, hvad der foregår i klubben og byen, skulle holdes i mørket, så han virkelig kunne blive overrasket. Og det blev han!

Overraskelsen, som du kan se i artiklen herunder vil vi ikke afsløre alt for meget om, for den skal ses! Den indeholder for eksempel både en fjernstyret bil, et banner på 4 x 1,5 meter - og Aalborg Garden.

Klik for at afsløre 'Årets Nordjyske Ildsjæl'

Se hvem der løb med titlen

Se billede

Se hele showet nedenfor:Årets Nordjyde

051023 Årets Nordjyde siho 11270

gallery Her er de bedste billeder fra Årets Nordjyde

051023 ÅN WEB Joakim Mæhle

play Kørte syv timer for at tage fusen på Joakim Mæhle

Statuetter

play Fire mænd i skysovs: - Dejligt at blive anerkendt i Nordjylland

051023 GENERAL PRØVE - Årets Nordjyde siho 11246

play Afsløring! Her er vinderne af Årets Nordjyde 2023

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland